Сергій Чернов: У питаннях кадрової підготовки провідна роль має належати національним асоціаціям органів місцевого самоврядування

Реформа місцевого самоврядування та децентралізація, що надає місцевому самоврядуванню значно повніший обсяг повноважень, особливо на місцевому рівні, змушує переглянути політику підготовки кадрів, компетентність яких повинна відповідати новим можливостям і здатних проявляти ініціативу в питаннях розвитку територій.

«Питання підготовки кадрів місцевого самоврядування має вирішальне значення для успіху реформи. Реформа місцевого самоврядування і децентралізація, що надає місцевому самоврядуванню значно повніший обсяг повноважень, особливо на місцевому рівні, змушує переглянути політику підготовки кадрів, компетентність яких повинна відповідати повноважень і здатних проявляти ініціативу в питаннях розвитку територій», - сказав президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов у своєму виступі на Конгресі ініціатив Східної Європи.

«На поточному етапі реформування місцеве самоврядування вже відчуває потребу у сучасних менеджерах озброєних арсеналом актуальних знань та навичок, здатних мислити інноваційно та взяти на себе відповідальність за сталий розвиток територій. 

Соціологія говорить, що особливо в об’єднаних територіальних громадах, де розширення повноважень відбувається у 7-9 сферах, до 50% посадових осіб органів місцевого самоврядування  усвідомлюють необхідність додаткових навиків і кваліфікацій. Неохопленими навчанням залишаються біля 80% депутатського корпусу і на це необхідно звернути увагу. 

У питаннях кадрової підготовки провідна роль має належати національним асоціаціям органів місцевого самоврядування. Українська асоціація районних та обласних рад бере участь, у розробці концепції підготовки фахівців місцевих рад та депутатів, вивчення кращих вітчизняних та зарубіжних практик. У цьому питанні ми тісно співпрацюємо із низкою європейських інституцій, в тому числі в рамках Східного партнерства. На меті створення постійної системи освіти, яка формуватиме місцеві та регіональні управлінські еліти місцевого самоврядування», - повідомив Сергій Чернов.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОР

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...