12 сільських рад Віньковеччини розраховують одержати понад 5 млн. грн від терреформи

12 сільських рад Віньковецького району розраховують одержати понад 5 млн. грн з державного бюджету у рамках співробітництва територіальних громад.

Про це в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу”, яке вийде у понеділок, повідомив голова Віньковецької районної ради Михайло Бойко.

За його словами, місцеві громади реалізовують два проекти: утримання місцевої пожежної охорони (Женишковецька, Дашковецька, Осламівська і Нетечинецька сільські ради) і утворення спільного комунального підприємства “Шляхрембуд” для ремонтування доріг місцевого значення (Великоолександрівська, Карачієвецька, Майдано-Олександрівська, Яснозірська, Петрашівська, Покутинецька, Охрімовецька сільради і Віньковецька селищна рада).

“Наші сільради виявилися піонерами у всій Україні. Ми уклали відповідні договори про співробітництво, які зареєстровано в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Це при тому, що в 2014 року пілотні проекти за моделлю співробітництва тергромад запущені у Полтавській і Чернігівській областях за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIS). Тамтешні громади, на жаль, не зуміли сформувати фінансові запити у вигляді документів, аби претендувати на державні субвенції у 2015 році”, – наголосив Бойко.

Голова райради зауважив, що фінансування проектів планується за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Згідно з розподілом, передбачається формула фінансування 90 на 10: левову частину дає держава, а 10% шукають місцеві бюджети.

Таким чином, потреба у фінансуванні спільного комунального підприємства «Шляхрембуд» становить 5 млн. грн. в рік (4,5 млн. грн — кошти держбюджету, 500 тисяч — гроші сільських рад)  на пожежну охорону — 844 тисяч гривень, з яких майже 760 тис. грн. виділяє держава.

18.04.2015 - 03:00 | Views: 14547
12 сільських рад Віньковеччини розраховують одержати понад 5 млн. грн від терреформи

Область:

Хмельницька область

Source:

ngp-ua.info

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...