Громади Запорізької області знайомились з децентралізацією сфери соціального захисту населення

Сьогодні Запорізький ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Департаментом соціального захисту населення Запорізької ОДА провели семінар на тему: «Впровадження моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення в об’єднаних територіальних громадах», учасниками якого стали голови, фахові спеціалісти ОТГ та РДА Запорізької області.

Власні повноваження громад у сфері соціального захисту, організація діяльності уповноваженого соціального підрозділу щодо виконання управлінських процедур і операцій за принципом «єдиного вікна», планування, організація та надання соціальних послуг в умовах децентралізації, взаємодія управлінь соціального захисту населення РДА та об’єднаних територіальних громад. Ці та інші не менш важливі та актуальні питання підіймались в рамках семінару.

Директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун підкреслив важливість розгляду даної тематики.

- Питання, які підіймаються сьогодні є надзвичайно актуальними, саме тому ми намагаємось якомога частіше надавати якісні фахові консультації представникам органів місцевого самоврядування ОТГ. Сьогодні активно триває процес реформування відповідних галузей, саме тому наші громади потребують роз’яснення щодо нововведень в законодавстві України, - розповів Олександр Свистун.

Серед тих, хто відкривав семінар – заступник голови – керівник апарату Запорізької ОДА.

- Сьогодні я бачу в аудиторії дуже багато знайомих обличь і це неймовірно важливо, бо насправді спеціалісти ОТГ, які тут знаходяться вже не перший рік працюють з людьми і з кожним навчальним заходом вони все більше розуміють, яким чином необхідно діяти задля отримання результату та якісної роботи загалом. Реформа децентралізації охоплює всі сфери життя наших громад і має багато нюансів, в яких ми допомагаємо відчувати себе впевненішими та бути більш обізнаними, - зазначила Зінаїда Бойко.

Під час кожної доповіді спеціалісти ОТГ активно дискутували зі спікерами та експертами. Сьогодні реформування в нашій країні відбувається досить активно, тому і питань виникає чимало.

02.08.2017 - 19:19 | Views: 7865

Attached images:

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...