«Лідери» територіальних громад Токмацького району гальмують розвиток власних територій

Запорізький ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Запорізькою обласною державною адміністрацією завітали до м. Токмак та м. Молочанськ, де провели дві виїзні наради з питань добровільного об'єднання для представників Молочанської, Новенської, Новомиколаївської та Таврійської громад Токмацького району.

Під час заходу були заслухані позиції всіх сільських голів, абсолютна більшість з яких повністю підтримує ідею реформи децентралізації на словах, але з «незрозумілих» причин «лідери» місцевих громад, маючи на руках всю необхідну інформацію, економічні розрахунки та наглядні приклади про очевидні переваги від об’єднання відмовляються створювати спроможні громади, тим самим ставлячи свої інтереси вище інтересів мешканців територій.

Хоча є й інші приклади. Голова Жовтневої сільської ради,  яка не є центром майбутньої ОТГ, стала ініціатором і всебічно підтримує процес об’єднання. І це не дивно, бо Жовтнева сільська рада вже давно стала на шлях децентралізації та активно залучає додаткові фінансові ресурси, успішно приймаючи участь у різноманітних програмах міжнародної технічної допомоги.

- Відсутність статусу об’єднаної наразі є перепоною для нашої громади саме в процесі залучення донорських коштів для реалізації наших проектів, оскільки це є ключовою вимогою міжнародних грантових організацій та фондів, - зазначила Наталя Антипенко.

Переконані, що виборець обов’язково дасть належну оцінку безвідповідальній позиції сільських голів під час наступних виборів. Люди, які мають стати рушійною силою перетворень на місцях та покращення життя мешканців громад сьогодні відверто саботують найбільш успішну реформу в Україні.

02.08.2017 - 13:56 | Views: 7458
«Лідери» територіальних громад Токмацького району гальмують розвиток власних територій

Attached images:

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024