Степан Барна: Адміністративно-територіальна реформа повинна завершитися якнайшвидше

13 липня завершилися проведення індивідуальних зустрічей голови Тернопільської ОДА Степана Барни за участю його заступників та голів райдержадміністрацій з головами об’єднаних територіальних громад області. Основною метою зустрічей було визначення дієвості та ефективності адміністративно-територіальної реформи, яка проходить у країні, та перспектив майбутніх змін у системі управління територіями. Редакція газети «Свобода» поспілкувалася з цього приводу з очільником області.

Степане Степановичу, індивідуальні зустрічі з головами ОТГ – це черговий іспит (як нещодавно з головами РДА) на предмет професійної обізнаності та спроможності нових керівників об’єднаних територій якісно виконувати свої функції чи захід, спрямований на напрацювання спільних дій обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та громад щодо перспектив удосконалення системи управління процесами життєзабезпечення в області, чи, може, все-таки проста формальність, як кажуть, захід «для галочки»?

Це було взаємозацікавлене з’ясування усіх плюсів та мінусів, які вже очевидні, результатів проведення однієї з найважливіших складових адміністративно-територіальної реформи, а саме, – утворення та організація функціонування об’єднаних територіальних громад. Ми зобов’язані до найменших дрібниць володіти такою інформацією, щоб і самим вносити певні корективи у спільні дії, і сигналізувати про усі проблемні питання до Києва з конкретними вимогами та пропозиціями. Як відомо, область визначено пілотною з проведення саме цих радикальних змін.

Водночас, дане коло питань ми детально обговорили на великому форумі «Децентралізація – основа формування ефективної системи управління та місцевого розвитку», в якому взяли участь представники усіх гілок влади області, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, представники міністерств та відомств, а також проектів міжнародної технічної допомоги у сфері реформ, заступники голів обласних державних адміністрацій інших областей, експерти у сфері реформування, представники центральних та місцевих ЗМІ.

Чому ці питання є такими нагальними та архіважливими?

Необхідно прискорено завершувати проведення усіх складових адміністративно-територіальної реформи та у повному їх обсязі – це найважливіше завдання. Не можна зупинятись на півдорозі на обраному напрямку побудови демократичного суспільства, збавляти темпи проведення реформ, як і неприпустимо – провести напівреформи, не усунувши дуалізму, зайвої бюрократії в організації влади та управлінні територіями…

Повну версію читати ТУТ

Область:

Тернопільська область

Source:

Тернопільська ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...