Об’єднані громади Рівненщини зацікавлені у діяльності ОСНів

Такий висновок можна зробити із відгуків учасників семінару «Інструменти залучення мешканців об'єднаної територіальної громади до процесу прийняття рішень», що проходив 14 липня у місті Рівне. Його учасниками стали секретарі рад, сільські старости та працівники виконавчих апаратів ОТГ.

Метою семінару було розповісти посадовим та обраним особам ОТГ про інструменти та механізми залучення мешканців об'єднаних територіальних громад, особливо периферії, до процесів прийняття рішень.

Левову частину часу було приділено темі функціонування органів самоорганізації населення. Окрім теоретичної частини щодо законодавчого підґрунтя діяльності ОСНів, чимало інформації було надано про практичні ситуації та конкретні приклади ефективності роботи цих органів.

Також учасникам семінару розповіли про такі інструменти прямої демократії, як загальні збори громадян, громадські слухання та місцеві ініціативи.

Окремим блоком було виділене питання про те, як місцевій владі можна досягнути позитивних результатів у комунікації з громадянами застосовуючи у своїй роботі принципи прозорості, відкритості та підзвітності.

Експертом з цих питань виступила Ірина Гайдучик, голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, що працює у сусідній області. Допомагав їй у проведенні семінару експерт Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп.

Захід організовувався Рівненським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

17.07.2017 - 14:03 | Views: 6430

Attached images:

Область:

Рівненська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...