Круглий стіл щодо викликів створення ЦНАП в ОТГ – райцентрах

Необхідно ефективно використовувати публічні ресурси. І найважливіше – лише єдиний ЦНАП дозволить забезпечити інтегроване надання усіх найнеобхідніших адміністративних послуг для громадян в одному місці

12 липня в місті Калинівка, Вінницької області, в рамках реалізації Програми U-LEAD Компонент 2 (початкова фаза) відбулося обговорення проблематики створення спільного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), які розташовані в районних центрах.

Особливим викликом є міста і селища, де існують належно облаштовані ЦНАП у районних державних адміністраціях. В такому разі ОТГ, держава і проекти міжнародної технічної допомоги повинні уникнути ризику створення двох ЦНАП (ОТГ і РДА) в окремих приміщеннях. Необхідно ефективно використовувати публічні ресурси. І найважливіше – лише єдиний ЦНАП дозволить забезпечити інтегроване надання усіх найнеобхідніших адміністративних послуг для громадян в одному місці. Саме ці питання обговорювалися на круглому столі.

Учасниками заходу стали керівники райдержадміністрації (Володимир Гаврилюк), Калинівської ОТГ (Анатолій Шамалюк), районної ради (Василь Поліщук), представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Лілія Попова),  Міністерства економічного розвитку та торгівлі України (Олександр Каменчук), а також представники Вінницької ОДА, місцевого депутатського корпусу та місцевих суб’єктів надання адміністративних послуг.

Учасники обговорили досвід створення та функціонування міськрайонних ЦНАПів (моделі утворення, переваги та практику функціонування) в контексті пріоритетів реформи децентралізації в Україні та реформи системи адміністративних послуг.

За результатами обговорення напрацьований перелік напрямів щодо можливостей та перспектив створення  Калинівського міськрайонного ЦНАП на базі вже існуючого центру РДА. Проблемні питання співпраці РДА та ОТГ повинні бути вирішені протягом тижня спільною робочою групою.

Tags:

Administrative services

Source:

Програма «U-LEAD з Європою» Компонент 2

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...