Партнерство спроможної місцевої влади з агробізнесом - шлях до розвитку сільських територій, - В'ячеслав Негода

В умовах децентралізації місцева влада стає надійним партнером аграрного бізнесу, і спільно вони здатні розвивати сільські території.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час виступу на форумі «Аграрна політика - успіх через партнерство» в рамках ХХІХ міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017», яка проходить у Києві 7-10 червня.

«На місцях є достатньо повноважень і грошей для реалізації спільних з бізнесом проектів розвитку територій. Доходи місцевих бюджетів спроможних громад за останній рік збільшилися в 5-7 разів і продовжують зростати. Отримавши разом з ресурсами і відповідальність, місцева влада сьогодні як ніколи зацікавлена в поліпшенні якості життя людей, в створенні робочих місць в громадах, у тому, щоб люди працювали там, де живуть, а не їхали шукати щастя у великі міста чи за кордон», - запевнив В’ячеслав Негода.

За його словами, співпрацюючи з місцевою владою, аграрний бізнес може розраховувати і на державну підтримку. «В 2017 році на проекти регіонального розвитку в державному бюджеті передбачено загалом більше 9 млрд грн. Працюючи в партнерстві з лідерами громад, районів та областей, ви маєте можливість долучитися до співфінансування проектів розвитку сільських територій, які вигідні і місцевій владі, і вам, бо поліпшують умови життя людей на селі, а отже і умови ведення там бізнесу», - звернувся Перший заступник Міністра до присутніх.

На завершення В’ячеслав Негода зазначив, що спільна діяльність державних органів влади, місцевого самоврядування та бізнесу в першу чергу має бути спрямована на розвиток сільських територій. «У нас є усі можливості для того, щоб жити і працювати на селі стало вигідно, престижно і комфортно», - підсумував він. 

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...