Полтавська область – у п’ятірці лідерів за кількістю та якістю ОТГ

Про це повідомила директор Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна під час прес-конференції, яка відбулася у Семенівській ОТГ.

«На кінець літа ми очікуємо 32-34 ОТГ, це понад 50% від кількості запланованої у Перспективному плані формування територій громад Полтавської області. Наразі 20 громад, з яких 18 достатньо спроможних. Це результат сконсолідованих зусиль Полтавської облдержадміністрації, Центру розвитку, Асоціації міст України», - наголосила Ірина Балибіна. За її словами, Семенівка – одна з небагатьох громад, яка використала існуючий у районі кадровий потенціал для розвитку громади.

Презентацію об’єднаної громади для учасників провела Семенівський селищний голова Людмила Милашевич, яка ознайомила з основними здобутками громади за час об’єднання. Зокрема, Семенівський НВК №2 забезпечений сучасним обладнанням, зміцнено матеріально-технічну базу закладів освіти, культури, охорони здоров’я, обладнано дитячі майданчики. За її словами, за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів у громаді реалізовано Проект «Реконструкція вуличного освітлення», проведено капітальний ремонт дорожнього покриття у с-щі Семенівка та с. Вереміївка. Ще один Проект «Реконструкція нежилої будівлі – будинку для одиноких людей похилого віку» наразі реалізується. Окремо Людмила Милашевич висловила подяку голові Полтавської облдержадміністрації Валерію Головку за розуміння і підтримку у роботі. «Його чітке переконання - допомагаємо тим, хто працює. З яким би питанням до нього не звернувся, завжди усе вирішується», - наголосила селищний голова.

Область:

Полтавська область

Source:

Сайт Полтавської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...