В Одесі обговорили питання забезпечення соціального захисту на територіях ОТГ

«Формування  інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи». Такою була тематика регіонального семінару – наради, що цими днями пройшов у Одесі за ініціативи ЮНІСЕФ «Створення інтегрованої системи соціальних послуг в Україні» та Міністерства соціальної політики України.

Мета заходу – напрацювання шляхів ефективної діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад  у сфері соціального захисту населення  та захисту прав дітей в умовах децентралізації. 

Серед учасників заходу - представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства,  Міністерства молоді та спорту, Міністерства фінансів,  голови об’єднаних територіальних громад, координатори регіональних офісів реформ з децентралізації та розвитку, керівники структурних підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей Одеської, Миколаївської та Вінницької обласних державних адміністрацій та обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На нараді обговорили перші результати, виклики та перспективи децентралізації; питання формування комплексної системи соціальних послуг на рівні ОТГ; питання праці та зайнятості в світлі реформи децентралізації; формування молодіжної політики на рівні ОТГ; фінансування соціального сектору.

Учасники заходу ознайомилися з кращим досвідом адаптації системи соціального захисту на місцевому рівні Одеської та Чернігівської областей, зокрема м. Одеси, Кіптівської, Парафіївської  та інших об’єднаних територіальних громад. 

Загалом в Україні планують провести 7 таких семінарів-нарад, які охоплять всі області і  об’єднані територіальні громади.

Область:

Одеська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...