У Тернопільській ОДА відбувся тренінг на тему «Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації»

У рамках проведення організаційної та роз’яснювальної роботи з питань реформи децентралізації в Україні та прогресивних методик бюджетування

18 травня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації Міністерством фінансів України спільно з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень проведено тренінг на тему «Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації».

У ході тренінгу представників фінансових управлінь райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення та спеціалістів з питань бюджету об’єднаних територіальних громад області ознайомлено з теоретичними аспектами реалізації змін до бюджетного законодавства та практичного застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі.

У  проведенні тренінгу взяла участь Галина Маркович, координатор напрямку «місцеві бюджети» Проектного офісу секторальної децентралізації, яка ознайомила присутніх з напрямками секторальної децентралізації, що реалізовуються в рамках реформи децентралізації влади. Вона зупинилась на основних завданнях, які заплановано реалізувати за окремими галузями  (освіта, культура, охорона здоров’я), в тому числі у 2017 році.

Директор департаменту методології та навчальних програм Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Тамара Шаповал у своїй доповіді окреслила правові засади програмно-цільового бюджетування в умовах децентралізації. Доповідач розкрила сутність бюджетної програми як основи програмно-цільового бюджетування та приділила увагу питанням формування результативних показників виконання бюджетних програм.

Практичні аспекти формування бюджетних запитів та рішень про місцевий бюджет у програмно-цільовому форматі  висвітлила Ярослава Пишник – старший консультант з економічних питань департаменту методології та навчальних програм Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень.

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 October 2024

У Лановецькій громаді стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу

У Лановецькій громаді стартував унікальний...

У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID...

18 October 2024

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку, або скорочено АРР, в Україні поступово набувають ознак ефективного інструменту...

18 October 2024

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи працюють над пілотним проектом з удосконалення моніторингу рішень ОМС, - В’ячеслав Негода

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи...

Удосконалення системи моніторингу рішень органів місцевого самоврядування та системи координації виконання завдань –...

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...