На Харківщині підписано третій договір про співробітництво територіальних громад. Цього раз в Ізюмскому районі

Договір про співробітництво громад у формі реалізації спільного проекту «Спільні зусилля – процвітання громад» підписали голови чотирьох суміжних сільських рад Ізюмського району: Капитолівська (с. Капитолівка, с. Діброва) - ініціатор, Оскільська (с. Оскіл), Комарівська (с. Камарівка, с. Миколаївка), Студенокська (с. Студенок, с.Яремівка, с. Пасіка).

Ініціатором організації співробітництва виступив Капитолівський сільський голова Костянтин Євченко. Усі вищезазначені місцеві ради підтримали його ініціативу і 13 травня, за дорученням своїх місцевих рад, підписали проект договору про співробітництво. Це перший крок до об’єднання відповідно до Перспективного плану об'єднання територіальних громад.

Проект спрямований на вирішення найбільш актуальних проблем сільських громад – утримання населених пунктів у належному санітарному та екологічному стані, прибирання стихійних сміттєвих звалищ та боротьбу з амброзією, організацію системного збору твердих побутових відходів. Проектом буде охоплено 7053 мешканців (3720 домогосподарств), що становить 38 % усього сільського населення Ізюмського району.

Для надання населенню якісних комунальних послуг та проведення робіт з благоустрію населених пунків спільним проектом передбачається придбання спеціальної техніки та обладнання. Для цього планується акумулювати 345,5 тис грн з бюджетів сільських рад, а також залучити кошти районного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку. Загальна сума проекту складає майже 3,5 млн гривень.

Проект розроблений відповідно до цілей та завдань Стратегії розвитку Харківської області і спрямований на підвищення стандартів якості життя в сільській місцевості. Він буде представлений на конкурсі інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОР

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...