Нова Каховка самостійно контролюватиме будівництво

Державна архітектурно-будівельна інспекція України в рамках процесу децентралізації системи держархбудконтролю передала містобудівні повноваження місту Нова Каховка Херсонської області.

За словами Голови Держархбудінспекції Олексія Кудрявцева, ефективна контрольно-інспекційна робота новоутвореного органу дозволить місцевій владі унеможливити випадки незаконного будівництва та створити комфортні умови для будівельного бізнесу.

«В ході децентралізації Херсонська область не демонструвала достатньої активності – до цього часу новоутворений орган було зареєстровано лише в Херсоні. Тож сподіваюся, інші громади регіону візьмуть приклад Нової Каховки на озброєння і приєднаються до реформи держархбудконтролю. Це дасть змогу залучити нові інвестиції на місця, активувати будівельну сферу та значно покращити якість та безпеку інфраструктури», – сказав Олексій Кудрявцев.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко зауважив, що набуття нових повноважень – це важливий крок для міста. «Нова Каховка – приморське місто із потужним промисловим та туристичним потенціалом, тож ми здатні реалізувати масштабні будівельні проекти, – заявив Володимир Коваленко. – А нові містобудівні повноваження дадуть громаді додатковий стимул для розвитку».

Область:

Херсонська область

Source:

«Урядовий портал»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024