Запорізькі ЗМІ поглиблюють знання децентралізаційної реформи (+фото)

У Запоріжжі пройшов семінар для представників ЗМІ Запорізької області на тему: «Основні аспекти децентралізаційної реформи». Під час навчального заходу розглянуті актуальні питання функціонування об'єднаних територіальних громад, зокрема особливості формування бюджетів ОТГ, впровадження секторальних реформ в сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, останні законодавчі зміни в частині реформи децентралізації влади.

Директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун ознайомив присутніх з результатами соціологічного дослідження, яке було проведено спільно з Independent Researching Group.

- В березні поточного року наш Центр спільно з IRG провели соціологічне дослідження на тему: «Особливості впровадження реформи децентралізації в Запорізькій області». Результати продемонстрували, що серед основних перешкод в процесі об’єднання територіальних громад – слабка інформаційна кампанія щодо реформи серед населення та в ЗМІ, - розповів Олександр Свистун.

В якості експертів у впровадженні реформи децентралізації у Запорізькому регіоні були запрошені представники Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради.

- Наша робота не є агітаційною, вона скоріше роз’яснювальна. Ми працюємо безпосередньо на територіях. Спільно з Запорізьким ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» на постійній основі ми проводимо виїзні консультації для мешканців наших громад, але наша робота буде більш ефективною, якщо до цієї справи залучяться місцеві та регіональні ЗМІ. Обізнаність – це першочергова складова успіху. Я вважаю, що населення повинно бачити всі сторони та процес впровадження зокрема, який звичайно має свої складнощі, - поділилась своєю думкою заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

Представники Запорізької обласної ради підтримали дану думку та зазначили, що від ЗМІ залежить ставлення населення до реформи, адже люди мають бачити всі сторони медалі.

Напротязі семінару журналісти мали змогу ставити спікерам заходу свої запитання, які були пов’язані з організаційною структурою органів управління громади, її спроможністю, бюджетом, строком впровадження реформи та Перспективним  планом об’єднання нашого регіону.

13.04.2017 - 20:56 | Views: 7173

Attached images:

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...