Делегація із Сумщини вивчала досвід створення та функціонування ОТГ на Полтавщині

Представники місцевого самоврядування, голови об’єднаних громад, громадські активісти Сумщини та консультанти Офісу реформ Сумського регіонального відділення АМУ завітали до Білоцерківської сільської об’єднаної територіальної громади Великобагачанського району Полтавської області

Поїздка відбулася в рамках програми «Маршрути успіху» – спільного проекту Агентства США з міжнародного розвитку та Асоціації міст України «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

У рамках візиту відбулося засідання «круглого столу», мета якого – обмін досвідом роботи щодо створення в об’єднаних територіальних громадах системи управління, формування місцевих бюджетів, розбудови інфраструктури тощо. Сумчани спілкувалися з представниками виконавчого комітету, депутатським корпусом та активістами Білоцерківської громади.

«Об’єднання в громаду – це тільки початок важкої, щоденної праці зі створення системного місцевого самоврядування, яке буде ефективно працювати на благо своїх громадян та підприємств», – зазначив Білоцерківський сільський голова Іван Лещенко.

Після круглого столу, сумська делегація відвідала основні інфраструктурні об’єкти ОТГ, які вже були модернізовані за рахунок бюджету розвитку громади, субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад чи проектів Державного фонду регіонального розвитку. Оглянули реконструйовану Балакліївську школу І-ІІ ступенів та розміщений на її території дитячий садок «Малятко», повністю відремонтований Огірківський сільський клуб та Білоцерківський будинок культури, новий автомобільний міст через річку Псел біля села Балаклія та Красногорівський елеватор.

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...