Ромни: обговорення об'єднання громад

У місті Ромни за участі депутатів обласної та міської ради, керівників закладів та установ міста, громадськості, представників засобів масової інформації, 17 березня відбулися громадські слухання щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

З метою створення нормативно-правової бази для реалізації законного права мешканців територіальної громади міста Ромни Сумської області на участь в обговоренні ініціативи, перспектив, наслідків і прийнятті рішень з питання добровільного об’єднання територіальної громади міста Ромни Сумської області з суміжними територіальними громадами, взаємодії органів місцевого самоврядування, що враховує взаємні інтереси та виключає виникнення соціальних конфліктів з 23.02.2017 по 17.03.2017 проведено громадські обговорення з даного питання.

Предметом даного громадського обговорення є ініціатива міського голови, заявлена відповідно до ст. 5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».Ініціатива міського голови обговорена та підтримана у колективах закладів та установ міста, всього проведено 39 нарад, у яких взяли участь 1115 громадян. Головами квартальних комітетів на територіях своїх кварталів проведено засідання, у яких взяли участь 349 мешканців міста, проведено анкетування серед жителів ( 136 осіб). Під час проведення обговорення було вислухано та взято до відома думку 1252 мешканців міста. В підтримку ініціативи міського голови висловилися 1244 жителі.

Область:

Сумська область

Source:

«Сайт м.Ромни»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...