В РДА обговорили можливість формування в районі ще однієї об’єднаної територіальної громади

Процес децентралізації на теренах нашого краю триває. В обласній державній адміністрації готують новий проект перспективного плану об’єднання громад Тернопільщини. Питання формування об’єднаних територіальних громад із тих рад, які не об’єдналися раніше стало темою наради, яка відбулася в районній державній адміністрації. Із головами п’яти місцевих рад району – Дружбівської селищної та Струсівської, Дарахівської, Хмелівської, Різдвянської сільських рад зустрілися представники облдержадміністрації та Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

Нарада відбулась під керівництвом голови райдержадміністрації Юрія Ништи, який зазначив, що об’єднання у територіальні громади - є доброю основою для майбутнього розвитку району і області зокрема.

Як зазначили представники області, без перспективного плану не буде реального системного розвитку Тернопільщини в подальшому. Тому сьогодні вони завітали на Теребовлянщину, щоб почути думки, побажання, пропозиції щодо об’єднання, а також дійти спільної згоди у цьому питанні, щоб мати з чим працювати над перспективним планом.

Голови селищної та сільських рад по черзі аналізували фінансову спроможність кожної громади, висловлювали свою позицію і думку людей, які проживають на підпорядкованих їм територіях, чітко аргументуючи всі «за» і «проти».

Після жвавої дискусії присутні остаточно вирішили, що об’єднання у територіальну громаду таки потрібне, адже за ним – майбутнє, а зараз - державна підтримка. Усі п’ять місцевих рад готові об’єднатись у громаду. Проте не вирішеним залишається питання, де буде центр громади: на Дружбі чи у Струсові?

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак підсумував: «Ми вислухали всіх. Думаю, кожному є над чим замислитись, щоб прийняти виважене рішення. Однак час не терпить, якщо не хочемо, щоб нас об’єднали згори, не зважаючи на думку громад. Тому треба домовлятись між собою».

Юрій Ништа в свою чергу наголосив, що Теребовлянщина – це наш рідний край. І ми маємо бути його патріотами, захищати кожну територію, не піддаватися амбіціям, а думати за майбутнє наших дітей.

Область:

Тернопільська область

Source:

Сайт Тенопільської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...