На Полтавщині проведено навчання для працівників культури новостворених ОТГ

2 березня у Гадячі, згідно розпорядження  голови Полтавської обласної адміністрації Валерія Головка (№21 від 17.01.2017р.) та на виконання Регіонального плану заходів, спрямованих на підтримку добровільного об’єднання територіальних громад, з ініціативи  Полтавського підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Управління культури Полтавської облдержадміністрації, було проведено дводенний семінар «Організація діяльності закладів культури об’єднаних територіальних громад: тенденції, проблеми, перспективи».

У заході взяли участь начальник управління культури Полтавської облдержадміністрації Геннадій Фасій, директор Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.П. Котляревського Анатолій  Насменчук, працівники культури новостворених ОТГ та ін.

«Головна  мета заходу, в першу чергу, - підвищення кваліфікації керівників галузевих підрозділів виконкомів ОТГ області та забезпечення  організації надання якісних послуг даної сфери», -  зазначив Геннадій Фасій.

У рамках заходу, керівники відділів культури з 17 районів області та об’єднаних територіальних громад обговорили питання щодо функціонування галузі в умовах діючого законодавчого поля, діяльності бібліотечної мережі об’єднаних територіальних громад, стосовно підготовки кадрів для галузі культури в умовах децентралізації та зазначили  проблеми щодо написання та реалізації державних та європейських грантових проектів.

Ірина Балибіна, директор Полтавського відокремленого підрозділу установи  «Центр розвитку місцевого самоврядування», поінформувала учасників семінару про стан впровадження реформи місцевого самоврядування в регіоні, законодавче забезпечення реформування, а також про територіальну організацію влади. «Сьогодні на Полтавщині вже об’єдналися і успішно працюють 18  територіальних громад. Ще декілька готуються до виборів», - повідомила вона.   

За словами Геннадія Фасія, управління культури спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування розробили систему навчальних заходів. «Ми сподіваємося, що вони будуть надійним фундаментом у створенні принципово нової моделі надання культурних послуг  в ОТГ. Головна ціль реформи – підвищення якості та доступності послуг для населення, тому наше найперше завдання сьогодні - це налагодження ефективної комунікації та забезпечення тісної співпраці саме зі структурними підрозділами культури виконкомів новостворених громад», - підсумував начальник Управління культури Полтавської ОДА.

Область:

Полтавська область

Source:

Сайт Полтавської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...