У Рівному заговорили про приєднання до міста навколишніх сіл

У Рівненській області вже створено 18 об`єднаних територіальних громад, ще у 2 ОТГ повинні відбутися вибори. Про це стало відомо сьогодні, 28 лютого, під час засідання регіональної платформи "Децентралізація, зміни в законодавстві - можливості для активізації процесів формування спроможних громад".

Відтак, згідно результатів об`єднання у громади Рівненщина займає 7 сходинку. Крім того, у нашій області планується створити 61 ОТГ.

Віктор Корінь - голова Боремельської ОТГ, де у грудні минулого року відбувалися вибори до їхньої громади, каже, що вони вже почали працювати: "З квітня-травня вже почнуть надходити перші кошти. Першу вимогу - План перспективного розвитку - ми вже вчора на сесії затвердили. Першочергово будемо робити такі об`єкти як садочок, школу, будинок культури. Плануємо опорну школу створювати, але доїзди до школи в дуже поганому стані. Дороги місцевого значення ще ми якось латали, а от на дороги обласного значення ми не мали права виділяти гроші".

До того ж, у рамках децентралізації до Рівного можуть приєднати населені пункти, які знаходяться поблизу.

- Коли Верховна Рада України ухвалить необхідні законодавчі акти, то сільські ради, які знаходяться поруч з обласним центром зможуть приєднатися до Рівного, не проводячи вибори керівника ОТГ, бо це найбільше хвилює місто Рівне: у депутатському корпусі не хочуть перевиборів. Якщо ж буде приєднання сільських рад та депутати від цих рад просто приєднаються, то це безболісно вплине на процес, - каже директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Рівненській області Руслан Сивий.

Область:

Рівненська область

Source:

«Чарівне»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...