Підтримка освіти — пріоритет об’єднаної громади з Рівненщини

Підтримку та розвиток освітянської галузі — у Клесівській об’єднаній громаді ставлять на перше місце. Адже тут проживає чимало багатодітних родин, відтак діти потребують особливої уваги з боку громади. Наприкінці 2016 року громада отримала освітню субвенцію у розмірі майже 3 мільйони гривень. Її розподілили між усіма школами ОТГ.

У невеличкій школі першого ступеню у селі Рудня-Карпилівська навчається усього 33 дитини, однак вже об’єднана громада вирішила нагальні проблеми учнів. У школі встановили новий твердопаливний котел, придбали два мультимедійних комплекси, оновили наочні матеріали, замінили вікна.

У сусідньому селі Карпилівка школа значно більша. Там навчаються учні 1-11 класів. Та заклад вже давно потребував суттєвих змін. Тож торік громада віднайшла кошти, аби покращити умови навчання для дітей.

У кабінетах, спортивній та актовій залах встановили нові вікна, частково поклали нову підлогу та вцілому відремонтували приміщення. Відтак вдалося запустити в роботу ціле крило, яке довгий час через аварійний стан простоювало порожнім.

У Карпилівську школу придбали різні дидактичні та наочні матеріали, які полегшать навчання школярам. Зокрема- швейні машинки, мікроскопи, мультмедійні комплекси, дошки, та ноут-буки. Тепер усі молодші школярі засвоюють програму з новітніми технологіями.

Особлива гордість — приміщення з кабінетами праці. Тут понад 10 років було відсутнє опалення. Тож діти повноцінно могли навчатися тільки у теплу пору року. Наприкінці року у шкільній котельні замінили котли на нові твердопаливні. Відтак у закинутому корпусі знову стало тепло.

— Аби запустити нові котли у роботу, працювали усі новорічні свята. Адже котли є значно економніші, працюють на торфобрикетах та дровах. Кочегари закидають брикети через 4-5 годин. Загалом, очікуємо економію на рівні тридцяти відсотків, — розповів голова громади Василь Гриник.

Такому оновленню школи та змінам громада радіє, адже допоки були звичайною сільською радою такої фінансової підтримки не мали, повідомили в Офісі Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ.

Область:

Рівненська область

Source:

Сайт Рівненської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 September 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 September 2024

How Communities Develop culture and Overcome Challenges - theses from the Mayors' Briefing

How Communities Develop culture and Overcome...

Culture is a sector that often receives little attention in society, especially in times of war. However, culture...

26 September 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...