Ми підтримуємо об’єднання громад відповідно до Перспективного плану, – Юрій Гарбуз про децентралізацію у Луганській області

Децентралізація є одним з ключових пріоритетів діяльності облдержадміністрації. Після тривалих дискусій та погоджень деякі громади повертаються до ідей об’єднання згідно з Перспективним планом.

Сьогодні заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян провів робочу зустріч з сільськими і селищними головами населених пунктів Кремінського району, які згідно з Перспективним планом мають увійти до Красноріченської громади.

До розмови посадовця з селищним головою Красноріченська, сільськими головами Бараниківки, Голубівки, Невського, Новомикільська долучилися голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко, директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, радник голови облдержадміністрації Сергій Тихоновський та директор регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Під час зустрічі обговорені проблемні питання підготовки об’єднання Красноріченської громади. Голів сільських рад турбують, насамперед, питання ремонту доріг, водогонів, шкіл.

«Обласна влада в особі губернатора Юрія Гарбуза й надалі підтримуватиме інфраструктурні проекти та надаватиме максимальну підтримку громадам, які ініціюють об’єднання згідно з перспективним планом», – зауважив Вадим Данієлян.

Результатом зустрічі стало напрацювання графіку проведення відповідних громадських обговорень і сесій та узгодження всіх процесуальних норм. Якщо громадськість підтримає об’єднання у Красноріченську ОТГ, як це передбачено перспективним планом, на карті області до кінця серпня з’явиться нова громада.

Область:

Луганська область

Source:

Сайт Луганської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 October 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 October 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 October 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...