Місцеве самоврядування має отримати у підпорядкування муніципальну поліцію, виборних шерифів і мирових суддів, - Міський голова Дніпра

Міський голова Дніпра Борис Філатов упевнений, в умовах децентралізації місцеве самоврядування має отримати у своє підпорядкування муніципальну поліцію, виборних шерифів і мирових суддів які здатні вирішувати місцеві суперечки

Очільник міста також закликав дніпрян висловити свою думку стосовно цього і повідомив, що готує політичну позицію з цього питання.

«Сьогодні на порядку денному в країні – децентралізація. Територіальні громади отримали більше грошей, більше повноважень. Дякую президенту України та прем’єр-міністру. Це справді їхня велика заслуга. Але я впевнений: поки місцеве самоврядування не отримає у своє підпорядкування муніципальну поліцію, виборних шерифів і мирових суддів, які можуть вирішувати місцеві суперечки, діла не буде», – написав Борис Філатов на своїй сторінці в соцмережі, додавши, що у випадку сепаратистських проявів з боку цих осіб їх слід позбавляти громадянства та засуджувати до довічного ув’язнення.

За словами міського голови, в Дніпрі існує так зване організоване злочинне угруповання депутат-суддя-поліцейський. Керівник міста переконаний, що справа навіть не в самих персоналіях, а в цілій системі.

«Де б міська влада не намагалася навести лад, ми стикаємося з шаленим опором. Фігуранти зрозумілі, ролі розписані. Вони навіть не приховують своїх облич», – додав Борис Філатов.

Як приклад очільник Дніпра навів ситуацію, коли одна з дніпровських суддів винесла проти міськвиконкому 283 рішення, які забороняють знесення, узаконюють самовільні будівництва, земельні афери або просто скасовують рішення виконкому. Борис Філатов зазначив, що про ці випадки знають у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, а також у Генеральній прокуратурі, Адміністрації президента та Верховній Раді. Та жодної реакції з боку цих органів поки не надходило.

 

Область:

Дніпропетровська область

Source:

«9 канал»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...