Миргород приймає делегації з Луганської та Донецької областей

Децентралізація: підсумки, перспективи та виклики. Цю тему продовжують обговорювати в Миргороді учасники виїзного семінару “Запуск регіонів: Донбас”. Сьогодні перший заступник міського голови Сергій Швайка та фахівці міської ради презентували досвід миргородської громади в реалізації політики енергозбереження та відповіли на запитання гостей з Луганської та Донецької областей. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Виїзні навчання-семінари для представників органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей  за проектом “Запуск регіонів: Донбасу” організували в  Миргороді невипадково. За словами  представниці Міністерства регіонального розвитку України Лідії Євтушенко, Миргород – це передове місто у різних напрямках життєдіяльності. Особливо зацікавили учасників зі сходу проекти, в яких активну участь беруть мешканці, співпраця з міжнародними донорами, система поводження з побутовим відходами.

Лідія Євтушенко докладно проінформувала про реформу з децентралізації влади в Україні, її особливості та етапи. Коментуючи підсумки реформи децентралізації в Україні Лідія Євтушенко зазначила, що торік було створено 366 громад. На розвиток інфраструктури з державного бюджету виділено мільярд гривень.

Учасники семінару за круглим столом порушували актуальні питання для регіонів та отримували вичерпні відповіді від експертів.

Проект “Запуск регіонів: Донбас” здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Область:

Полтавська область

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 October 2024

У Лановецькій громаді стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу

У Лановецькій громаді стартував унікальний...

У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID...

18 October 2024

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку, або скорочено АРР, в Україні поступово набувають ознак ефективного інструменту...

18 October 2024

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи працюють над пілотним проектом з удосконалення моніторингу рішень ОМС, - В’ячеслав Негода

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи...

Удосконалення системи моніторингу рішень органів місцевого самоврядування та системи координації виконання завдань –...

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...