Представники ОМС та об’єднаних громад чотирьох областей України ділились досвідом залучення міжнародної технічної допомоги

За підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – фаза ІІІ» в Харкові було проведено дводенний кластерний тренінг для контактних осіб – партнерів Проекту з Харківської, Дніпропетровської, Луганської та Донецької областей.

Участь в тренінгу взяли представники органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Харківської області, в тому числі голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, начальник відділу міжнародних та міжрегіональних зв’язків, моніторингу проектів і програм Маргарита Камаса, представники Балаклійського, Великобурлуцького, Красноградського районів, а також міст Мерефа та Чугуїв.

Перший день тренінгу було присвячено досвіду Проекту МРГ щодо розумних міст, енергоефективних проектів, проектів з альтернативної енергетики та реформи децентралізації влади в Україні.

Людмила Немикіна розповіла про досвід Харківщини у залученні міжнародної технічної допомоги та реалізації у територіальних громадах області міні-проектів в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє».

Основним акцентом в розвитку територіальних громад учасники з чотирьох областей визначили методологію МРГ, яка допомагає об’єднувати громаду.

Учасниками тренінгу були визначені проблемні та позитивні сторони децентралізації. Головним проблемним аспектом, на думку учасників, є недофінансування делегованих повноважень.

На другий день учасники ознайомились із наступними питаннями:

стратегія розвитку об’єднаних територіальних громад;

залучення інвестицій до ОТГ;

практикум для ГО/ОСББ по ПРОЗОРО.

Спеціаліст Державного підприємства «ПРОЗОРО» Надія Бойко представила процедуру закупівель згідно ЗУ «Про публічні закупівлі», на практиці показала як працюють закупівельні майданчики.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської обласної ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...