Громади Дніпропетровщини навчили створювати власні проекти та отримувати гроші на їх розвиток

Як зі звичайної ідеї створити власний грантовий проект та отримати гроші на його реалізацію від міжнародних фондів. Про це та багато іншого розповідали представникам об’єднаних громад під час тренінгів з грантрайтінга. Семінари пройшли в усіх 16 об’єднаних громадах Дніпропетровщини. Останній – у Слобожанській громаді. 

«Дніпропетровщина однією з перших в Україні розпочала процес децентралізації. І сьогодні активно продовжує йти цим шляхом. На сьогодні в області створено 16 територіальних громад. До кінця року ми плануємо вдвічі збільшити їх кількість. Крім фінансової незалежності громади отримали безліч нових обов'язків і великий обсяг відповідальності. Для того, щоб правильно управляти ресурсами, цим громадам потрібні нові знання. Ми допомагаємо їм освоїтися в новій ролі - постійно організовуємо тренінги та семінари. Навчаємо самостійно розвивати свою громаду», - підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Визначена мета, чітко сформульоване завдання та детально розписаний план роботи – те, чому вчили представників громад фахівці Центру міжнародного грантрайтінга при ОДА.

«Грантрайтінг – це мистецтво написання грантів, прописування проектних пропозицій і пошуку коштів під проекти. Ми розповідали представникам громад, як створити якісний проект. Вони багато чому навчилися і тепер зможуть знайти більше можливостей для розвитку», - розповідає координатор Центру міжнародного грантрайтінга при Дніпропетровській ОДА Катерина Мінакова.

Головне в проекті – чітка та зрозуміла структура. Запорука успішної реалізації проекту – розуміння, що саме потрібно для розвитку території. Протягом двох місяців громади Дніпропетровщини вчили втілювати ідеї в життя та здобувати міжнародні гранти на розвиток власних територій. За цей час у кожній з 16 громад пройшли спеціальні тренінги від Центру грантрайтінга ОДА. Заключний тренінг пройшов в Слобожанській громаді. Він зібрав близько 20 представників Слобожанської громади. Вони розуміють: гранти – можливість покращити життя громади.

«Для молоді робимо зону відпочинку, хочемо її розвивати. Мріємо створити в селі сучасні спортивні бази та стадіони, щоб наша команда не їздила на тренування в місто Дніпро. На майбутнє плануємо ще об’їзну дорогу. Тепер ми знаємо, де та як знайти на все це кошти» - поділилася планами виконуюча обов’язки старости селища Слобожанське Євгенія Куринай.

Навчальна програма стартувала на початку липня та тривала 2 місяці. Знання у сфері проектного менеджменту передавали фахівці Центру міжнародного грантрайтінга при ОДА. Серія тренінгів для новостворених громад - спільний проект ДніпроОДА з Програмою розвитку ООН та Урядом Японії.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Слобожанська селищна об’єднана територіальна громада Слобожанська територіальна громада

Source:

«Дніпроград»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...