На Старосамбірщині відбувся міжнародний форум з питань децентралізації

Минулої суботи у місті Хирів, що в Старосамбірському районі Львівської області розпочався міжнародний форум «Участь міжнародних організацій у реалізації комплексної реформи місцевого cамоврядування в Україні».

Співорганізатор форуму – генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андрес Кіффер, представник України при ЄС Микола Гочицький, голова Львівської ОДА Олег Синютка та інші.

До участі у форумі запрошені члени парламентів іноземних держав, представники вітчизняного та іноземного дипломатичного корпусу, центральних органів виконавчої влади України, органів місцевого самоврядування Старосамбірського, Самбірського та Турківського районів, неурядових організацій з України, Республіки Польщі, Литовської Республіки, Французької Республіки та Королівства Бельгії.

Упродовж двох днів учасники форуму обговорювали перспективи впровадження реформи децентралізації влади в Україні з наголосом на її переваги для органів місцевого самоврядування та об’єднань територіальних громад, які створюються. Зокрема, на Самбірщині таких нових органів місцевого самоврядування вісім, а окремі з них вже демонструють переваги та перспективу.

Серед іншого, учасники форуму зосередили увагу на проблемах якості медицини, сприянню створення перших робочих місць для молоді, а також на питаннях сучасного розвитку освітньої, культурної та туристичної сфер.

Місце для форуму вибране чи не найкраще. У Хирові відновлена старовинна історична будівля тутешнього конвікту. Тут чи не вперше з 1939 року, коли припинив існуванні навчальний заклад, він знову стає осередком культурно-освітнього життя Прикарпаття.  Адже ГО «Східноєвропейський колегіум місцевого та територіального управління» як один з організаторів цього міжнародного заходу,  покликаний відродити колишню славу Хирова, як потужного освітнього центру європейського рівня. 

Область:

Львівська область

Source:

«ZIK»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...