В Децентралізаційному МАРАФОНІ прийняв участь заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації

В Децентралізаційному МАРАФОНІ  2016 прийняв участь заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Роман Косинський. На цей раз навчальний візит відбувся до Новорозсошанської сільської ради, яка проігнорувала процес об'єднання із Новопсковською селищною радою у відповідності до Перспективного плану формування територій громад Луганської області.

У заході виявили бажання прийняти участь і делегація від Кам'янської сільської ради на чолі із Кам'янським сільським головою.

Після навчальної сесії учасники перейшли до дискусійної частини. На аргументи позитивних фінансових показників та успіхів Новопсковської об'єднаної територіальної громади, учасники парували відповідями, що не вірять в розвиток саме свого населеного пункту у складі  Новопсковській ОТГ, що кошти все рівно залишатимуться в Новопскові. На що експерти відповідали, що лобіювання інтересів села буде відбуватися виключно завдяки депутатському представництву в корпусі ОТГ та старости,а також громадських організацій. Окрім того, експерти привели приклад діяльності Білокуракинської ОТГ, в якій, розпочався проект по зовнішньому освітленню віддалених сел, які увійшли до складу Білокуракинської ОТГ. Косинський Р.В. розповів про плани Луганської ОВЦА по запуску проекту "Потяг дружби". Цим проектом передбачається відбір учасників, як позитивно так і негативно налаштованих до процесів децентралізації. Далі,  учасники на автобусі  (50 осіб) подорожують Сєвєродонецьк - Полтава - Київ - Житомир - Хмельницьк - Тернопіль - Львів - Мукачево. Протягом даної подорожі буде вивчатися досвід ОТГ даних регіонів, а також успішні проекти місцевого економічного розвитку. Закінчується подорож дводенним Форумом у Закарпатті для підбиття підсумків та обміном думками,  відгуками, враженнями. Заступик губернатора запросив учасників зустрічі прийняти участь у даному проекті. 

Область:

Луганська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024