На Полтавщині 10 громад створили об’єднану службу пожежної охорони

У Семенівському районі на Полтавщині спільними зусиллями 10 громад організували сучасну службу пожежної охорони. Завдяки грантовій програмі фонду міжнародного співробітництва GIZ вже придбали новий пожежний автомобіль. На другому етапі планують купити спеціальні рятувальні інструменти та забезпечити нові водяні свердловини. Для цього вже зібрали 50 тисяч гривень. Ще триста тисяч за умов співфінансування виділили з обласного бюджету.

«Таким чином ми збираємось забезпечити усім необхідним пожежну дружину, яка дислокується у селі Оболонь», – розповідає Оболонський сільський голова Сергій Габар.

Втім, виникає інша проблема — кадрова. Керівник Семенівського районного сектору ГУ ДСНС України у області Володимир Іщенко визнає — особового складу у новоствореному підрозділі надто мало, щоб продуктивно працювати.  “Тут на озброєння не зайвим стане досвід Німеччини. У громадах федеральних земель Німеччини пожежна охорона — це волонтерська справа. Усі мешканці громади залучаються до несення цієї служби на громадських засадах, бо добре розуміють — біді потрібен вміти протистояти кожен, і у цьому необхідно допомагати одне одному. Я переконаний — ця аргументація дуже близька нам, українцям, які ніколи не будуть стояти осторонь біди ближнього, бо це нещастя всієї громади», – сказав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

В планах у Оболоні рухатися далі — тут хочуть організувати комунальне підприємство, яке б забезпечувало найрізноманітніші потреби 10 громад, які приєднались до програми міжмуніципального співробітництва.

01.06.2016 - 14:26 | Views: 7971
На Полтавщині 10 громад створили об’єднану службу пожежної охорони

Область:

Полтавська область

Source:

«Європейська правда»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...