На Київщині створять Агенцію для сприяння розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні на карті Київщини позначені дві об’єднані територіальні громади – Калитянська в Броварському районі та Пісківська в Бородянському. Процес утворення нових територіальних громад активно проходить по всій області, а для реалізації реформ регіональної політики на місцях створюється Агенція регіонального розвитку Київської області.

Саме про майбутню роботу такої Агенції у кожній області України йшла мова під час селекторної наради першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди з обласними державним адміністраціями. Засновником Агенції виступатиме обласна держадміністрація, а співзасновниками стануть громадські та наукові організації, фінансування здійснюватиметься за рахунок міжнародного технічного партнерства. Агенція буде центром реалізації питань децентралізації та розробником Стратегії розвитку Київщини.

Серед головних питань також було розглянуто використання державних субвенцій та формування інфраструктури новоствореними територіальними громадами. В’ячеслав Негода підкреслив, що розподіл субвенції на підтримку об’єднаних громад здійснюється з урахуванням площі території та кількості населення, а спеціалісти державних адміністрацій мають фахово підтримати громади у підготовці відповідних інфраструктурних проектів.

Перший заступник Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе зазначив, що ефективний процес реформування на місцях потребує спільних дій – громади, районної влади та обласної адміністрації. Об’єднані громади вперше розроблюють та формують проектну інфраструктурну документацію, що в подальшому подається на розгляд до Міністерства регіонального розвитку.

«Для нас формування та розвиток спроможного місцевого самоврядування – найголовніше завдання на поточний рік. Потужні самостійні об’єднані громади здатні реалізувати велику кількість проектів, залучити інвестиційні кошти, модернізувати або відкрити профільне виробництво, визначитися зі стратегією розвитку власних територій.  Агенція регіонального розвитку має підтримати такі перші кроки, надати консультативну допомогу, допомогти у формуванні «дорожньої карти» для кожної громади», - впевнений Лев Парцхаладзе.

Область:

Київська область

Source:

Європейська правда

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...