Плодородненська громада Михайлівського району на шляху об’єднання

В рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи щодо утворення спроможних територіальних громад 12 травня регіональні консультанти Офісу реформ взяли участь у виїзній нараді з питань децентралізації у Михайлівському районі. Захід відбувся під головуванням керівництва району, заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів сільських та селищних рад району.

Голови сільських рад та прихильники реформи активно проводять громадське обговорення з питань об’єднання, роз’яснюють перспективи та переваги у разі створення громади.

Під час наради учасники обговорили також і проблемні питання ходу об’єднання громад Михайлівського району, які потребують першочергового вирішення.

Відповідно до затвердженого перспективного плану у районі пропонується утворити три спроможні громади: Михайлівська селищна рада у складі Михайлівської селищної, Бурчацької сільської рад; Пришибська селищна рада у складі Пришибської селищної та Любимівської, Високівської, Роздольської сільських рад; Плодородненська сільська рада у складі Плодородненської, Старобогданівської, Мар’янівської сільських рад.

Попередній перспективний план передбачав також Тимошівську сільську громаду, але він не був затверджений Кабінетом Міністрів України. Тож остаточна модель об’єднання громад визначена. Наразі, враховуючи вивчений досвід створених об’єднаних громад у Веселівському та Куйбишевському районах, здійснено економічний розрахунок щодо спроможності об’єднаних територіальних громад, розглядаються різні варіанти об’єднань (один район – одна громада, дві або три громади).

Регіональні консультанти Офісу рефом будуть надавати методичну підтримку михайлівцям на шляху прийняття рішення щодо оптимальної моделі об’єднання.

Область:

Запорізька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...