ЦНАП у Зимному: ми працюємо для вас

Пройшло понад два місяці від старту роботи ЦНАПу у Зимному і Офіс реформ у Волинській областівирішив завітати у село та дізнатися, як функціонує центр надання адміністративних послуг нині.

Відразу зауважимо, що основне завдання ЦНАП – це поліпшення якості надання адміністративних послуг, включаючи підвищення рівня комфортності обслуговування населення, їх інформування та консультування.

Нагадаємо, що 23 лютого у рамках проекту ” Сприяння наданню соціальних та адміністративних послуг для вразливих груп населення у селі, шляхом моніторингу та пропаганди”, що реалізується Володимир-Волинською районною громадською організацією “Зимне” спільно з громадською організацією “Центр розвитку та демократії”, за сприяння канадського фонду підтримки місцевих ініціатив та посольства Канади в Україні, вперше серед об’єднаних територіальних громад Володимир-Волинського району, в селі Зимне відбулося відкриття Центру надання адміністративних послуг.

До реформи децентралізації надання базових адміністративних послуг було зосереджено у районному центрі, тому отримати їх населенню було важко, або, як мінімум, незручно, а для представників вразливих категорій населення цей процес представляв неабияку складність, або просто був неможливим. А в результаті об’єднання територіальної громади з’явилися шляхи для створення доступніших умов для надання адміністративних послуг.

ЦНАП – це не просто приміщення, де надаються адміністративні послуги, це структура, яка функціонує за принципом роботи “єдиного офісу”, тут забезпечується безперешкодний доступ людей з обмеженими можливостями. Усе – для населення: зручний графік роботи без перерви на обід, скорочення кількості документів, які потрібно для оформлення тієї чи іншої довідки, ввічливе ставлення до кожного членами громади. У ЦНАПі отримати необхідну інформацію про адміністративні послуги можна на інформаційних стендах, веб-сайті тощо. Тому недаремно гасло ЦНАПу – “Ми працюємо для Вас!”.

Серед переліку галузей, за якими забезпечується надання адміністративних послуг: земельні відносини, будівництво і архітектура, розміщення зовнішньої реклами, міграційна служба, соціальний захист населення, звернення громадян тощо.

Загалом роботу ЦНАПу можна охарактеризуват такими словами як доступність, результативність, своєчасність, зручність, відкритість та професійність. За цими начебто гучними словами – сотні наданих довідок Центром надання адміністративних послуг та задоволених краян. ЦНАП постійно працює над розширенням переліку надання послуг та запровадженням нових можливостей для поліпшення життя громади.

Область:

Волинська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...