Молоді лідери говорили про розвиток шкільного самоврядування та роль молоді у реформі місцевого самоврядування

Керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова та регіональний експерт з комунікацій Віктор Нестеренко були спікерами семінару для лідерів шкільного самоврядування Харківського району, організованого Харківським районним управлянням освіти.

Молоді лідери з 50 шкіл найбільшого сільського району України і навіть Європи говорили про розвиток шкільного самоврядування та роль молодіжних лідерів у реалізації реформи місцевого самоврядування. «Саме Ви – молодіжні лідери шкільного самоврядування – це і є золотий потенціал майбутніх об’єднаних спроможних громад. Отже, у Вас є реальний шанс зробити наші села розвинутими та заможними. Від вас потрібна соціальна активність та участь у громадському житті територіальних громад, нове бачення, нові підходи, новий зміст, нова якість».

Під час заходу відбулася відверта розмова про реформу децентралізації повноважень органів місцевого самоврядування, та можливості для кожного старшокласника взяти вже зараз активну участь у реформі, залучитися до написання проектів. Майстер клас щодо розвитку лідерських якостей, мотивації активної участі у діяльності шкільного самоврядування, підготовки та проведення заходів визвав жвавий інтерес та дискусію не тільки у школярів, але й у методистів шкіл району. 

Від Офісу реформ було запропонована допомога та була отримана домовленість про співпрацю щодо проведення інформаційної роботи з відділом освіти Харківської райдержадміністрації.

Область:

Харківська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...