Віктор ЛИТВИНЧУК: Ми повинні навчити громади заробляти гроші і жити самостійно

…Враховуючи прийняті зміни до Закону України  “Про добровільне об’єднання територіальних громад”  про вилучення норми щодо обов’язкової зміни меж районів у випадку об’єднання територіальних громад, які належать до різних районів, на цьому етапі доцільно якнайшвидше провести вибори в тих громадах, яким ЦВК відмовило в участі у минулорічних перегонах.

Враховуючи великий інтерес до об’єднання, цей процес слід продовжити. Оскільки Перспективний план формування територій громад розроблявся під політичним тиском обласної ради попереднього скликання і не скрізь відповідає вимогам Методики формування спроможних територіальних громад, зокрема, щодо самодостатності, то слід відновити роботу Робочої групи з розроблення Перспективного плану формування територій громад і переформатувати його з урахуванням вимог Методики.

На сьогодні три громади області (Борщівська, Більче-Золотецька та Кривченська) провели відповідні консультації з навколишніми сільськими радами і пропонують створити нові об’єднані територіальні громади. Окремі сільські ради звертаються з ініціативою приєднати їх до уже створених громад. Таким чином, у найближчих виборах додатково може взяти участь не менше 13-ти нових об’єднань. За умови прийняття Верховною Радою України законопроекту т.зв. “олійної плями” Юрія Ганущака, до кінця року Тернопільщина за сприятливих політичних умов могла б майже повністю охопити територію області об’єднаними громадами.

Перспективний план, який буде переформатований відповідно до вимог Методики формування спроможних територіальних громад, слід передати Тернопільській обласній раді для схвалення вже наступного місяця. Повну версію читати ТУТ

Область:

Тернопільська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...