Іван Мазепа та децентралізація об’єднали Полтавщину і Київщину

Кияни вчилися у полтавців об ’єднуватися у громади. У Білоцерківку Великобагачанського району завітали 40 сільських голів Білоцерківського району Київської області. Про перші успіхи та невдачі першопрохідців на шляху децентралізації – у нашому сюжеті.

Білоцерківку визнали центральною садибою 4 сільські ради, які нині обслуговують 18 населених пунктів. У них живе 4 тисячі осіб.  Цій об’єднаній громаді – лише 5 місяців. Після децентралізації вона отримала потужний фінансовий потенціал. Адже на її території працюють 2 підприємства-гіганти, що сплачують значні податки на доходи фізичних осіб.  Цьогорічний бюджет склав 18 мільйонів гривень. 

Іван Лещенко, сільський голова Білоцерківки: Ніхто не робить перетягування одіяла тільки на центральну садибу. Це основний такий принцип, який повинні сповідувати всі ті, хто йтиме на об’єднання. Тобто, від об’єднання повинні вигравати усі території, не тільки центральна садиба. 

Ще у Білоцерківці очікують на державну субвенцію – майже 5 мільйонів гривень. Гроші хочуть витратити на спорудження дитячого садка у селі Поділ. У селі Огирівка до середини квітня з’явиться вуличне освітлення. У Бірках відремонтують будинок культури. У Балаклії створять навчально-виховний комплекс. У Красногорівці й Дзюбино побудують водогони. Фахівець із благоустрою нині працює при  кожному старостаті. Більше - ТУТ

Область:

Полтавська область

Source:

«Лтава»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...