Громади Херсонщини отримали допомогу від U-LEAD: генератори, інструменти, навантажувачі
Громади Херсонщини отримали допомогу від U-LEAD: генератори, інструменти, навантажувачі

Громади продовжують отримувати підтримку у вигляді необхідної техніки та інструментів, експертного супроводу та консультацій.


Бериславська, Калинівська, Тягинська та Херсонська громади громади Херсонщини отримали допомогу від Програми "U-LEAD з Європою".

У результаті, громади отримали:

  • Бериславська міська рада — самоскид з краном, інструменти та генератор;
  • Тягинська сільська рада — компактний навантажувач та інструменти;
  • Калинівська селищна рада — інструменти;
  • Херсонська міська рада — компактний навантажувач, інструменти та генератор.

 

 

Начальник Тягинської військової адміністрації Микола Яценко розповів, що отриманий навантажувач та інструменти вже використовують для подолання наслідків руйнувань, спричинених війною:

«Хочу висловити щиру подяку за надану допомогу Програмі «U-LEAD з Європою». Усе отримали вчасно. Отримали саме те, що дійсно потрібно нашій громаді в умовах сьогодення. Адже ми потерпаємо від постійних обстрілів, і щодня потрібно працювати над ліквідацією наслідків руйнувань та заходами з відновлення».

Іванна Кузь, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Херсонській області, зазначає, що сьогодні бюджети громад Херсонщини в основному підтримуються за допомогою трансфертів із Державного бюджету, відповідно, коштів на придбання спеціалізованої техніки, генераторів та інших вкрай потрібних речей у місцевих бюджетах бракує:

«Саме тому, допомога у вигляді необхідної техніки та інструментів є вкрай важливою, адже вона сприяє відновленню життєдіяльності постраждалих громад Херсонської області».

Громади отримали допомогу в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка реформи децентралізації в Україні/ Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні підзвітності та розвитку (UDU/U-LEAD з Європою: фаза ІІ), що фінансується Європейським Союзом та Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), який реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ в Україні.

Views: 521
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: international support
Read more: