Степан Барна: "Я дуже ціную керівників, які шукають можливості"

Голова обласної державної адміністрації обласної державної адміністрації Степан Барна 16 березня зустрівся з активом Заводської об’єднаної територіальної громади, що у Чортківському районі. Вона об`єднала смт Заводське та с. Угринь. Загальна кількість населення громади – понад 4, 5 тис. осіб.

Очільник краю поспілкувався з керівництвом громади та ознайомився з інфраструктурою.
«Коли я приїжджаю у будь-яку громаду, то одразу питаю, чи є ФАП, ЦНАП, пожежна частина, - наголосив Степан Барна. – Адже розвиток громади неможливий без цих закладів, які надають цілий комплекс послуг на професійному рівні».

Під час зустрічі жителі громади розповіли, що хочуть перенести музичну школу у приміщення будинку культури. Кажуть, не використовувати приміщення на потреби дітей абсолютно нераціонально. У школі займається близько 200 дітей. Приміщення будинку культури підходить ідеально для занять. Крім того, тут є зал майже на 700 осіб, який підходив би для проведення звітних концертів тощо. Але приміщення будинку культури потребує ремонту, тут немає опалення.

«У нас є інфраструктура, але все потребує коштів на реконструкцію і ремонт, - каже Людмила Павлінська. – Плануємо відремонтувати частину дороги. Крім того, на території громади у занедбаному стані є пожежна чатсина. На її відновлення потрібно не менше 1, 5 млн. грн. Ми хочемо, щоб наша громада повноцінно розвивалася і люди відчували реальні зміни».

Степан Барна констатував, що Заводська об’єднана територіальна громада – приклад для інших громад. Віннаголосив, що зараз дуже важливо жителям громад навчитися писати проекти, бути активними та ініціативними.

«Я дуже ціную керівників, які шукають можливості, - зауважив Степан Барна. – Тому не ставлю на один рівень громади, які розвиваються і ті, які нічого не роблять. Сподіваюся, той ритм, у якому ви працюєте зараз ви втримаєте і так працюватимете і надалі. Адже про реальні результати зможемо говорити через кілька років».

Область:

Тернопільська область

Source:

«ЗУНР.інфо»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...