Геннадій Зубко та Марчін Сьвєнчіцкі обговорили план роботи українсько-польської групи з питань реформування місцевого самоврядування

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко затвердив склад українсько-польської консультативної групи з питань реформування місцевого самоврядування в Україні. Створення такої групи передбачено Меморандумом  про співпрацю з підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні, підписаного 17 грудня  у Варшаві.

Сьогодні в ході зустрічі Віце-прем’єр-Міністра з керівником польської групи експертів, депутатом Сейму Республіки Польща Марчіном Сьвєнчіцкі обговорили план роботи групи на найближчий період.

Геннадій Зубко повідомив, що протягом січня-лютого група опрацює пропозиції щодо внесення змін до Конституції України (в частині децентралізації та місцевого самоврядування) з урахуванням висновків Венеціанської комісії.

Протягом лютого-березня, за словами Віце-прем’єр-міністра, українсько-польська консультативна група з питань реформування місцевого самоврядування в Україні запланувала провести  оцінку стану виконання рішень щодо фінансової децентралізації. Також планують підготувати пропозицій щодо внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України в частині децентралізації фінансів, зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування з урахуванням виконання місцевих бюджетів.

Група також проведе оцінку стану запровадження в Україні податку на нерухомість, а також має підготувати механізми забезпечення громадського та державного контролю за публічними фінансами.

Крім цього, як поінформував Віце-прем’єр-міністр, група опрацює проекти законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція), «Про місцеві органи виконавчої влади», «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція) та інші законопроекти, необхідні для реформування місцевого самоврядування.

19.01.2015 - 17:00 | Views: 14885
Геннадій Зубко та Марчін Сьвєнчіцкі обговорили план роботи українсько-польської групи з питань реформування місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

H.Zubko

Source:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...