Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» обговорив питання місцевого розвитку з партнерами у Рівненській області

 

Перебуваючи з моніторинговим візитом у Рівненській області, Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), разом з командою Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зустрівся Віталієм Ковалем, начальником Рівненської обласної військової адміністрації.

Нещодавно Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» оголосив партнерство з 10 громадами Рівненської області, тож сторони обговорили ініціативи, які реалізовуватимуться у партнерських громадах за підтримки Проєкту та їхній вплив на економічне зростання регіону. Також було обговорено підтримку USAID «ГОВЕРЛА» щодо розбудови мережі Центрів безпеки, які посилюють спроможність громад реагувати на надзвичайні ситуації.

«Однією з особливостей Рівненщини як тилової області є можливість подальшого розвитку у сфері реабілітації наших захисників. Адже потенціал тут значний. Також є напрацювання щодо покращення безпекової ситуації в громадах. Зокрема, йдеться про добровільні пожежні дружини, які першими виїжджають на загорання торфовищ, лісу, а також поліцейських офіцерів громад. Крім того, ми працюємо  над інтеграцією переселенців у життя громад області. Ці напрями є перспективними для області, тож ми зацікавлені у співпраці щодо даних питань», ‒ прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

 

 

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розглядає децентралізацію як надзвичайно важливу реформу для покращення добробуту людей на місцях навіть у ці складні часи. Ми підтримували реформу від самого її початку і надалі працюватимемо з нашими партнерами для забезпечення сталості реформи. Нещодавно, через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», ми розширили нашу підтримку на 10 громад Рівненської області, які отримають як допомогу для реагування на надзвичайні ситуації, так і довгострокову допомогу для впровадження розвиткових проєктів».

 

 

Наталія Гнидюк, заступниця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Після початку повномасштабної війни Проєкт «USAID «ГОВЕРЛА» гнучко зреагував на проблеми, з якими зіткнулися громади. Ми зосередили роботу на декількох напрямках, пов’язаними зі спроможностями громад щодо реагування на надзвичайні ситуації та економічного розвитку навіть у цей складний час. До кожної партнерської громади ми підходимо з “tailor made” підходом для визначення потреб конкретного органу місцевого самоврядування. Просторове планування громад є важливим аспектом післявоєнної відбудови і вже сьогодні ми працюємо з громадами Рівненщини для розробки комплексних планів просторового розвитку. Також ми допомагаємо громадам зі стратегічним плануванням. Ми готові підтримувати органи місцевого самоврядування і у розробці стратегій, де їх немає, і в оновленні наявних, де це потрібно. Ще одним важливим напрямком роботи Проєкту є розвиток міжмуніципального співробітницва між громадами, що дозволяє підтримувати не тільки наші партнерські громади, а й ті, які долучені до проєктів співробітництва. Зазвичай міжмуніципальне співробітництво покриває один з двох аспектів – економіка, або надання соціальних послуг для громадян. Відповідно до цього підходу ми допомагатимемо громадам Рівненщини шукати можливості співпраці».

Tags:

international support

Область:

Рівненська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...