Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» обговорив питання співпраці з партнерами у Волинській області

 

Під час візиту до Волинської області, Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), разом з командою Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зустрівся з Олександром Троханенком, заступником голови Волинської обласної державної адміністрації та обговорив актуальні питання співпраці.

На зустрічі, зокрема, йшлося про допомогу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у посиленні спроможності органів місцевого самоврядування області щодо реагування на надзвичайні ситуації, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, навчання представників громад та підтримки місцевого економічного розвитку, а також релокації бізнесу у громади області.

Олександр Троханенко, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації:

«Волинські громади активно співпрацюють з Проєктом «USAID «ГОВЕРЛА». Вже реалізовано багато ініціатив як матеріальної підтримки, так і консультативної. І сьогодні, коли постали нові виклики і завдання, територіальні громади залучаються до заходів, які проводять представники Проєкту. Тож готові долучатись й надалі до співпраці, аби реалізовувати ініціативи, спрямовані на розвиток».

 

 

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підтримує реформу децентралізації із самого її початку. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» покликаний сприяти побудові сталої системи органів місцевого самоврядування, які були б більш спроможними, підзвітними громадянам та здатними ефективно надавати послуги. Одним з напрямків цієї роботи є співпраця з обласним рівнем самоврядування та обласними органами виконавчої влади - державними адміністраціями. Зокрема, співпраця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Волинської обласної військової адміністрації дозволяє на системному рівні розв’язувати питання економічного розвитку громад регіону. Минулого року ми відібрали 10 партнерських громад у Волинській області для більш тісної і глибокої співпраці. Реагуючи на поточну ситуацію та потреби, які змінюються, ми посилили нашу допомогу Волині для збільшення спроможності громад регіону реагувати на надзвичайні ситуації та шукати точки економічного зростання навіть у ці складні часи. Команда Проєкту активно допомагає області з соціально-економічним розвитком, наданні роз'яснень та практичних порад щодо актуальних законодавчих змін, а також у подоланні викликів пов’язаних з війною».

 

Tags:

international support

Область:

Волинська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

05 July 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 July 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...

05 July 2024

Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи

Якісні державні послуги для кожного: шість...

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою передали ще для шести громад...

05 July 2024

Реформу профільної середньої освіти обговорили громади Миколаївщини

Реформу профільної середньої освіти обговорили...

У Миколаївській області 28 червня відбулося громадське обговорення цілей реформи профільної середньої освіти. З...