Парафіївська Маргарет Тетчер

Очільниця об'єднаної парафіївської громади Валентина Карпенко (на знімку) на таке найменування не ображається, а лишень посміхається.

Головою її обрали вчетверте — з 2002 року вона керує селищем Парафіївка Ічнянського району, а відтепер буде лідером і для навколишніх сіл, що погодилися увійти до об’єднаної — однієї з п’ятьох на Чернігівщині — громади. До речі, перемогла вона на виборах у змаганні з чотирма кандидатами і набрала 57 відсотків голосів земляків. А до свого головування 34 роки працювала вчителькою математики.

«Щойно вийшов закон, ми звернулися до сусідніх сільських рад із пропозицією про об’єднання, — розповідає Валентина Карпенко. — Щоправда, відгукнулися не всі, але жителі Петрушівської, Мартинівської, Іваницької та Южненської сільських рад погодилися». А це — 18 населених пунктів, більше 6 тисяч мешканців! А ще — дві лікарні, три школи, п’ять дитячих садків і стільки ж будинків культури. «І як же можна щось закривати, — каже Валентина Карпенко, — якщо у Южному — 97 дітей, а в Парафіївці — 253».

Які ж плани в голови такого великого об’єднання? Перш за все зробити так, щоб із 18 населених пунктів усі в Парафіївку по довідки не добиралися, як до цього в районний центр Ічню. Не для того люди об’єднувалися, щоб бюрократичні перепони залишилися. У Латвії Валентина Карпенко бачила, як працює центр адміністративних послуг — такий хоче відкрити й у себе. І щоб сільські старости та секретарі вирішували більшість формальних процедур. Більше - ТУТ.

Область:

Чернігівська область

Source:

«Голос України»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 September 2024