Геннадій Зубко: Зацікавленість громад у розвитку – запорука виходу країни з економічної кризи (+відео)

Тільки зацікавленість місцевих громад створювати робочі місця, залучати інвестиції, впроваджувати реформи й енергоефективні заходи і зменшувати свої витрати дасть можливість зростання економіки. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на нараді під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана щодо обговорення напрямків децентралізації влади в Україні у 2016 році.

«На питання, яким чином можна забезпечити економічне зростання держави, відповідь єдина — необхідні умови для цього створює тільки децентралізація. Іншого шансу вийти з економічної кризи немає», — наголосив він.

За його словами, кошти, які будуть спрямовані на інфраструктуру і регіональний розвиток і мотивуватимуть місцеві громади створювати робочі місця, дадуть можливість у 2016 році забезпечити точкове зростання економіки, сприятимуть розвитку малого і середнього бізнесу.

«2016 рік стане роком децентралізації. Реформа вже вийшла на рівень реалізації та імплементації. Було непросто проголосувати та ухвалити необхідні для реформи закони, провести фінансову підтримку громад, однак найскладніший етап – імплементація на місцях – ще попереду», — розказав Урядовець.

Геннадій Зубко додав, що зараз Мінрегіон розробляє стратегією регіонального розвитку. Найближчим часом буде представлена загальна стратегічна карта, яка віддзеркалить загальне бачення розвитку країни, інфраструктури, формування перспективних планів і громад.

«Найголовніше — це питання спроможності громад, формування паспортів, їх можливості концентрувати фінанси і спрямовувати на проекти регіонального розвитку. У цих напрямках ми повинні консолідувати зусилля всіх: і Уряду, і Парламенту», — підкреслив Урядовець.

Він додав, що 159 громад, які вже об’єдналися, з 1 січня отримали прямі бюджетні розрахунки. Тепер вони можуть напряму отримати медичні й освітні субвенції і базові дотації.

«У 2016 році Держбюджетом передбачено 1,9 млрд грн на соціально-економічний розвиток і, зокрема, створення стратегії регіонального розвитку, 1 млрд грн — на підтримку об’єднаних територіальних громад, пріоритетом для цих коштів стануть дороги та ЦНАПи, 3 млрд грн — на фінансування Державного фонду регіонального розвитку», — повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Мінрегіон є ключовим міністерством, яке впроваджує реформу децентралізації в країні.

14.01.2016 - 18:00 | Views: 18211
Геннадій Зубко: Зацікавленість громад у розвитку – запорука виходу країни з економічної кризи (+відео)

Video:

Tags:

H.Zubko amalgamation of hromadas

Source:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністр

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...