АНОНС! 1-2 листопада в Києві - ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади, присвячений впливу розвитку технологій на суспільство

ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади, який відбудеться 1–2 листопада в Києві, збере разом 300 спеціалістів із державного сектора, щоб обговорити, як швидкий розвиток цифрових технологій вплине на роботу державних установ і наше повсякденне життя, а також із якими змінами та труднощами зіткнуться громадяни України у зв’язку з переходом у цифровий формат.


За словами Олександра Риженко, голови Державного агентства з питань електронного урядування України, форум відкрив нові горизонти для розвитку та просування електронного урядування на території України. «Разом з нашими партнерами ми вже багато зробили, розробивши безпечний процес обміну інформацією між державними установами, модернізувавши процес надання публічних послуг і відкривши доступ до даних. Перед нами все ще стоїть багато невирішених завдань, і ми хотіли б поділитися інформацією з ІТ-керівниками, які є нашими найважливішими партнерами у сфері прискорення розвитку електронного урядування в Україні», — заявив Олександр Риженко.

Головний доповідач, Ліннар Війк, директор Програми «Розумний уряд» Академії електронного управління Естонії, підкреслив, що настав час подумати про е-урядування як про рушійну силу процесу загального переходу в цифровий формат, а не лише як про метод реформування державного управління за допомогою технологій. «Усі інвестиції в електронне урядування мають бути пов'язані з більш широкою цифровою трансформацією суспільства. Цифрова стратегія роботи будь-якого міністерства або державної установи має фокусуватися на тому, як конкретні громадяни та підприємства, на яких впливає діяльність уряду, можуть отримати більшу користь від використання цієї стратегії», — констатував Ліннар Війк.

Дводенний форум присвячений реалізації подальших кроків на шляху розвитку електронного урядування в Україні, розгляду ініціатив, пов’язаних зі створенням нових «інтелектуальних міст» і роботою з відкритими даними, а також обговоренню питань кібербезпеки.

Проект EGOV4UKRAINE представить на форумі дві масштабні ІТ-розробки, що використовуватимуться для підтримки процесу децентралізації та розвитку електронного урядування в Україні - систему безпечного обміну даними «Трембіта» та інформаційну систему «Вулик».

«Системи «Трембіта» та «Вулик» встановлюють нові стандарти в галузі надання державних послуг, що робить процес взаємодії з урядовими установами більш зручним, менш бюрократичним і позбавляє його будь-яких ускладнень», — повідомила Марі Педак, керівник команди EGOV4UKRAINE.

Зараз завершується перший етап реалізації проекту EGOV4UKRAINE, який передбачає пілотне впровадження інформаційної системи «Вулик» у 10 центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) і підготовку до інтеграції нових технологій у роботу невеликих ЦНАП. Система «Трембіта» вже передана у використання Державному агентству з питань електронного урядування України та очікує на сертифікацію безпеки, щоб розпочати процес інтеграції баз даних державних органів та продовжити розробку електронних послуг.

Ви можете переглядати пряму трансляцію з форуму, а також знайти програму його проведення на сайті https://www.forumitdir.eu/eng.

ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади організовується Державним агентством із питань електронного урядування України та проводиться в рамках реалізації проекту EGOV4UKRAINE за підтримки Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції. Проект EGOV4UKRAINE є частиною напряму з покращення надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», метою якої є створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Контактні особи для отримання додаткової інформації:

Марі Педак, керівник команди, що працює над реалізацією проекту EGOV4UKRAINE Програми «U-LEAD з Європою», Академія електронного управління (e-Governance Academy), +38 063 164 3550, mari.pedak@ega.ee

Наталка Пінчук, керівник комунікаційного відділу, Державне агентство з питань електронного урядування України, pinchuk.natalie@gmail.com, +38 (093) 786-46-33; +38 (067) 657-07-52.

31.10.2018 - 16:19 | Переглядів: 12437
АНОНС! 1-2 листопада в Києві - ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади, присвячений впливу розвитку технологій на суспільство

Приєднані зображення:

Теги:

EGOV4UKRAINE анонс адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...