Польща допомагає розвивати добровільний пожежний рух в ОТГ Рівненщини

ОТГ Рівненщини, що беруть участь у проекті «Підтримка процесу організації українського рятувального волонтаріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області», отримали нове сучасне обладнання. Про це повідомляє Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування з посиланням на Головне управління ДСНС України у Рівненській області.

Три сучасні мобільні намети, які можуть використовуватися також для обігріву людей під час осінньо-зимового періоду, та обігрівальні пристрої, а також обладнання для дитячих пожежних смуг перешкод передав керівникам громад  керівник добровільної пожежної охорони Західно-Поморського воєводства Республіки Польща генерал Марек Ковальські. Він перебував з візитом на Рівненщині 29 жовтня.

Генерал Марек Ковальскі провів робочу зустріч на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління ДСНС з керівниками об’єднаних територіальних громад та керівництвом Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

Звертаючись до присутніх, Марек Ковальські зазначив, що реалізація програми «Програма польська», яка стартувала на Рівненщині майже два роки тому, дала відчутні результати.

«Зокрема, 36 добровольців-вогнеборців з місцевого населення сіл Велика Омеляна та Біла Криниця Рівненського району та села Бугрин Гощанського району пройшли навчання з домедичної та пожежно-рятувальної підготовки на навчально-тренувальних комплексах Рівненщини та Республіки Польща. Для потреб об’єднаних територіальних громад в рамках програми передано багато сучасного аварійно-рятувального обладнання. Також в селі Бугрин Гощанського району (Бугринська ОТГ) відреставроване приміщення депо для потреб добровольців-вогнеборців. Нове приміщення під пожежне депо планується відкрити до кінця листопада у селі Біла Криниця Рівненського району», - розповів він.

Звертаючись до керівників ОТГ області, генерал Марек Ковальські наголосив, що основною метою проекту є залучення молоді до пожежно-рятувальної справи.

31.10.2018 - 09:20 | Переглядів: 10969
Польща допомагає розвивати добровільний пожежний рух в ОТГ Рівненщини

Теги:

безпека добровольці пожежна

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 липня 2024

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника Долинської ТГ

Карбонова громада. Інтерв’ю очільника...

Голова Долинської громади Івано-франківської області Іван Дирів про те, як його громада «постачає світло» державі і...

03 липня 2024

Успішна стратегія - здорова громада: як ефективно спланувати розвиток медичної сфери на місцях

Успішна стратегія - здорова громада: як...

Сьогодні вже нікого не треба переконувати у важливості стратегічного планування та його ролі у забезпеченні сталого...

03 липня 2024

Культура та креативні індустрії для сталого регіонального розвитку: тези з форуму у Вінниці

Культура та креативні індустрії для сталого...

26 червня у Вінниці відбувся другий із серії культурних форумів Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та...

03 липня 2024

Громада з туристичними та медійними амбіціями: як Царичанці втілюють мрії в життя завдяки співпраці з міжнародними партнерами

Громада з туристичними та медійними амбіціями:...

Царичанська селищна громада одна із найстаріших на Дніпропетровщині – перші згадки про цей край датуються 1604 роком....