Об’єднані громади Івано-Франківщини звернулись до ЦВК щодо призначення виборів

Звернення до ЦВК з проханням якнайшвидше призначити вибори в ОТГ направила Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття від усіх місцевих громад. Про це її представники разом з Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування розповіли під час брифінгу.

На Прикарпатті призначення виборів очікують 7 громад.

«В Івано-Франківській області це чотири новостворених об’єднаних територіальних громади – Коршівська, Букачівська, Вигодська та Новицька. А також це Ланчинська, Рожнівська та Брошнів-Осадська ОТГ, до яких приєднались сільські ради», - наголошує директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

За його словами, важливим є проведення виборів в ОТГ до кінця 2018 року. Адже завдяки цьому громади з нового року зможуть перейти на прямі між бюджетні відносини, отримати кошти на розвиток інфраструктури та можливість розвивати свої території, змінюючи своє життя.

Розмови про можливість призначення виборів до ОТГ на 30 грудня – маніпуляція. Досвід Івано-Франківських ОТГ, вибори у яких відбулись 24 грудня минулого року, свідчить про значні труднощі зі становленням громади.

В той же час голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович наголошує: на власному досвіді переконався, що для новостворених ОТГ потрібний час для реорганізації, формування бюджету та вирішення кадрових питань.

«Зараз мешканці трьох сіл, які входять до Середньомайданської сільської ради, запитують: що далі? коли будуть вибори? ми матимемо своє представництво? Громада обіцяла їм зробити дорогу і забезпечити транспортне сполучення, а як це робити, коли усе ще перебуває у непевному стані. Нам потрібно вже формувати спільний бюджет, враховуючи і цю територію», - аргументує необхідність призначення виборів в ОТГ Володимир Попович.

А виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей говорить, позитивні зміни і зростання, які демонструють об’єднані громади, засвідчують успішність реформи децентралізації. Тож зупиняти успішну реформу це, як мінімум, непослідовно.

«Від Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття ми звернулись з офіційним листом до голови ЦВК Тетяни Сліпачук щодо призначення виборів в ОТГ. Будь-який саботаж і затримки з призначенням виборів у громадах є неприпустимими. Завдяки децентралізації можливості повноцінно розвиватись отримали саме сільські території, які тривалий час занепадали», - каже Максим Чопей.

12.10.2018 - 11:40 | Переглядів: 9922
Об’єднані громади Івано-Франківщини звернулись до ЦВК щодо призначення виборів

Теги:

вибори ЦВК

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...