В абсолютній більшості ОТГ проводити вибори можна, – ЦВК

В абсолютній більшості об’єднаних територіальних громад можна проводити перші місцеві вибори, однак є деякі проблемні питання щодо належного оформлення документів та оскарження питань виборів у  окремих громадах у судах. Про це в коментарях журналістам після засідання Центральної виборчої комісії 10 жовтня розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко.


«Ми вже встановили, що в абсолютній більшості територіальних громад вибори проводити можна, але є ще кілька достатньо важких проблемних питань. Це проблеми, пов’язані з неналежним оформленням документів зі зверненням щодо проведення виборів. Я сподіваюсь, що ми за кілька днів їх зможемо усунути. Найбільш проблемні ті громади, питання щодо виборів у яких знаходиться на розгляді в судах. Як ви розумієте, якщо в суді знаходиться справа, нам дуже проблематично призначати такі вибори. Третє – це бачення різних органів на проведення виборів на території, що знаходиться на лінії розмежування», – сказав Євгеній Радченко.

Він зазначив, що крайній термін для призначення перших місцевих виборів – 13 жовтня, однак вибори можуть бути призначені раніше.

Радченко додав, що у зв’язку з вищезазначеними проблемами, вибори можуть призначатись не у всіх 133 громадах, щодо яких надійшли документи.

Нагадаємо, що 9 серпня Центральна виборча комісія звернулась до Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя щодо надання роз’яснень стосовно наявного законодавчого регулювання організації і порядку проведення всеукраїнського та місцевих референдумів в Україні, можливості, враховуючи положення частини другої статті 6 Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», призначення в установленому законом порядку Центральною виборчою комісією перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об’єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади, а також за необхідності внесення відповідних змін до законодавчих актів з метою усунення правових колізій та неузгодженостей.

Пізніше в оновленому складі Центральної виборчої комісії зазначили, що Комісія вивчає питання відтермінування призначення перших місцевих виборів у об'єднаних територіальних громадах.

11.10.2018 - 09:11 | Переглядів: 10631
В абсолютній більшості ОТГ проводити вибори можна, – ЦВК

Теги:

вибори ЦВК

Джерело:

ОПОРА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...