"Місячні пейзажі" та озера з осетровими: зелений туризм в ОТГ на Полтавщині

Зовсім недавно відбулася презентація туристичних можливостей Піщанської та Недогарківської об’єднаних територіальних громад, а днями свої надбання вже демонстрували в Пришибській ОТГ. Ці громади разом із Омельницькою ОТГ та Білецьківською сільрадою утворили на Полтавщині Кластер зеленого туризму Кременчуцького району. Підписали договір про міжмуніципальне співробітництво. А спільно з фахівцями Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, і науковцями місцевого ВНЗ розробили проект «П’ять перлин Дніпра».

За підсумками минулого року саме Пришибська громада впевнено очолила вітчизняний рейтинг ОТГ за капітальними вкладеннями (без врахування бюджетних) на одного мешканця.

Туристичний потенціал Пришибської ОТГ теж вражає своєю різноплановістю: туристам можуть запропонувати історичний маршрут курганами, яких на території ОТГ налічується 138. «Це кургани Шведська, Козацька та Єристівська могили, а також місце, де стояла церква. Ще плануємо створити своєрідну пам’ятку усіх курганів – рельєфну карту в центрі села»,- розповідає Валентина Городянко, голова Пришибскої ОТГ.

 

 

На окрему увагу заслуговує Єристівський гірничозбагачувальний комбінат. Його кар’єри знаходяться на території громади. Глибина вже сягає 170 м, проте у планах – поглибити кар’єри до 500 м. Саме тут можна побачити найбільші у світі вантажівки – американські кар’єрні самоскиди. Досить видовищним для майбутніх туристів буде цей майже «місячний пейзаж».

 

 

А в селі Кобелячок почали розводити осетрових. Місцеві підприємці розчистили ставок та запустили рибу. Дорослих осетрів слід чекати через 5 років. Посеред ставка встановили ліхтарі. Ввечері їх вмикають, злітаються комарі, таким чином риба живиться.

 

 

Ще в Пришибській ОТГ можуть запропонувати політати на мотодельтаплані. Очільниця громади також випробувала на собі цей вид дозвілля. «Ми можемо у будь-якому селі це організувати. Майданчики для зльоту скрізь є – можна і в Пришибі, і в Кобелячку», - говорить Валентина Городянко.

«Нині варто працювати над туристичною привабливістю. Кожна ОТГ придніпровського крає має свою родзинку. Тепер все має скластися в спільний пазл. Не слід забувати, що головна ідея зеленого туризму – залучення усіх мешканців до роботи туристичного кластеру. Тоді й прийде успіх. А з ним й кошти до бюджетів громад», - вважає Геннадій Фасій, радник з питань надання муніципальних послуг Полтавського ЦРМС:

Теги:

туризм

Область:

Полтавська область

Громади:

Пришибська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

25 липня 2024

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не жалітися». Як у Решетилівській громаді відремонтували шкільне укриття

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не...

Нещодавно міській голові Решетилівської громади, що на Полтавщині, Оксані Дядюновій телефонували батьки учнів...

24 липня 2024

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять неординарні рішення завдяки міжмуніципальному співробітництву

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять...

19 липня 2024 року Рава-Руська громада, що на Львівщині, та Великий Бичків, що на Закарпатті, уклали угоду про...

23 липня 2024

Як створити нові робочі місця і розвивати економіку: коворкінги Пирятинської громади

Як створити нові робочі місця і розвивати...

Як Пирятинська громада об’єднує місцевих жителів, навчає дітей заробляти гроші, проводить сеанси психологічної...

22 липня 2024

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували безбар’єрне середовище для учнів

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували...

Коли йдеться про навчання учнів з особливими освітніми потребами, зволікати з облаштуванням відповідних умов не...