Володимир Гройсман обговорив ініціативи щодо впровадження реформи децентралізації влади з Комісаром ЄС з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом

Йоханнес Хан та Володимир Гройсман8 жовтня Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час візиту до Брюсселя  провів зустріч з Комісаром ЄС з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом.

Сторони обговорили ініціативи щодо впровадження реформ децентралізації влади та адміністративного устрою, а також кроки, що вживаються для нормалізації ситуації в країні, зокрема щодо виконання мирного Плану Президента України Петра Порошенка.

Особливу увагу під час розмови сторони приділили шляхам надання Україні фінансової та гуманітарної підтримки з боку ЄС, у тому числі допомоги для переміщених та постраждалих осіб зі Сходу у зв'язку з підготовкою до зимового періоду.

В цьому контексті Віце-прем'єр-міністр - Міністр відзначив важливість проведення Донорської конференції для України та закликав до розробки спеціальної програми допомоги ЄС для вирішення проблем реабілітації Донбасу.

Володимир Гройсман поінформував ЄС про масштаби руйнувань, спричинених діями РФ на Сході, наголосивши, що ключовим завданням української влади наразі є посилення захисту державного кордону, забезпечення житлом і робочими місцями внутрішньо переміщених осіб, а також відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей.

Також Володимир Гройсман та Йоханнес Хан обговорили перспективи подальшої співпраці в рамках виконання Угоди про асоціацію у частині регіонального співробітництва, а також наголосили на важливості залучення регіонів України до існуючих програм та стратегій ЄС.

У зустрічі взяв також участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Теги:

Володимир Гройсман ЄС

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...