«Ми будемо готові до цієї роботи!», - Галина Кудлай, голова Буряківської сільської ради

Команда Райгородоцької об’єднаної територіальної громади, яка чекає на призначення перших виборів, сьогодні пройшла навчання з проблематики становлення та розвитку громади у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном. Сільські голови та секретарі рад, які увійшли до громади, відпрацювали низку проблем та завдань, які необхідно буде вирішити молодій громаді на першому етапі розвитку.

«Сьогодні ми даємо людям практичні поради, як швидко та якісно організувати роботу нового колективу та прийняти ключові рішення формування ОТГ. Крім того, Георгій Федорук та Олександр Зарицький розкажуть про основи медичної реформи та регіонального розвитку територій. Ця інформація має допомогти сформувати бачення на старті роботи ОТГ», - переконаний Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського ЦРМС.

Райгородоцька ОТГ об’єднала Андріяшівську, Буряківську, Великоп’ятигірську,  Маркушівську та Райгородоцьку сільські ради із населенням у 3,7 тисячі та площею 148 кв км. Більше того за Перспективним планом до громади мають доєднатись ще декілька сільських та селищних рад. Таким чином громада матиме потужний економічний та людський потенціал.

«Але з ним потрібно щось робити? І саме тут важливо зрозуміти, що наскоком не вдасться вирішити ключові проблеми потенціалу. Тут потрібна стратегія на роки, команда фахівців, яких ніхто вам не приведе, потрібно виховувати свої кадри. Таким чином ми виходимо на потребу складного та довготривалого процесу розробки стратегії та формування команди. Тільки так нам вдасться розвивати цей потенціал», - вважає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Також перед фахівцями громади виступив Олександр Зарицький, який детально роз’яснив елементи медичної реформи та алгоритми її впровадження. Учасників навчань цікавили практичні кейси, які вже напрацювали громади з початку впровадження реформи децентралізації.

«Наші теперішні повноваження та ресурси неспівмірні з тими, які з’являться у громади після виборів. Так само зросте в рази і відповідальність. Але це не має такого значення, коли володієш досвідом. Після проходження навчання ми будемо готові до цієї роботи», - вважає Галина Кудлай, голова Буряківської сільської ради.

Нагадаємо, що такі навчання вже відбулись для команд Вчорайшенської, Вільшанської та Гришковецької ОТГ. Наразі 6 ОТГ Житомирської області чекають на призначення перших виборів.

26.09.2018 - 10:33 | Переглядів: 10914
«Ми будемо готові до цієї роботи!», - Галина Кудлай, голова Буряківської сільської ради

Приєднані зображення:

Теги:

навчання

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...