Освіта та спорт: розвиток інфраструктури Новоселицької ОТГ

Новоселицька об’єднана громада перший рік отримує субвенцію з державного бюджету на розвиток інфраструктури. Сума державної підтримки склала 3,6 млн грн. Їх громада скерувала на п’ять проектів.

Спорт, зокрема футбол, у Новоселицькій громаді популярний. У селі Строїнці є стадіон, поруч – майданчик зі штучним покриттям. Майже 600 тис. грн громада спрямовала на капітальний ремонт приміщення та встановлення глядацьких трибун. «Встановимо 360 глядацьких місць, а роботи плануємо завершити в листопаді», - повідомив Маріан Кукуряк, в.о. старости села Строїнці. 

 

 

560 тис. грн вклали в ремонт дороги Строїнці—Перебиківці в районі під’їзду до села Рингач.

 

 

У селі Маршинці відремонтували покрівлю навчально-виховного комплексу, в якому навчається 223 дітей в школі та 124 в садочку. «Проблеми розпочались зі спортзалу, де почав протікати дах. Ми спрямували сюди 870 тис. з субвенції, але оскільки вирішили перекрити й корпус школи, то із власного бюджету громади додали ще майже 300 тис. грн», - розповіла Марія Нікорич, голова Новоселицької ОТГ.

 

 

Два об’єкти за гроші інфраструктурної субвенції ремонтували у Новоселиці – місцевий ліцей та школу. В ліцеї, як і в Маршинцях, замінили дах в одному з навчальних корпусів. На це передбачили 700 тис. грн з субвенції. Роботи вже завершили.

 

 

У Новоселицькій школі №3 також відремонтували харчоблок та допоміжні приміщення, застосовуючи енергоощадні заходи.

«У нашому спортзалі було сиро та холодно, через це псувалась і підлога. Раніше міська рада виділила фінансування на ремонт підлоги і покрівлі, утеплення стін. Після цього у нас вже нормальний і температурний режим, і рівень вологості. Схожі роботи провели у харчоблоці коштом інфраструктурної субвенції», - зазначив Сергій Кока, директор школи.

 

 

За словами Марії Нікорич, Новоселицька ОТГ – друга в Україні за темпами освоєння коштів інфраструктурної субвенції.

«В Новоселицькій ОТГ кошти інфраструктурної субвенції використали вже на 66%, але бачимо, що роботи на запланованих об’єктах майже повністю завершені. Кошти субвенції надходять для оплати вже виконаних робіт. Отже, можемо констатувати, що заплановані роботи на цей рік за кошти субвенції громада виконала майже на 100%», – підсумував Дмитро Прокопець, радник з питань місцевих фінансів Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Громада працює і над масштабнішими проектами, зокрема такими, що можуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку.

«В центрі Новоселиці є старий кінотеатр, який не використовується і є комунальною власністю. Громада хоче реконструювати цей кінотеатр у багатофункціональний спорткомплекс. Тим паче, що в ОТГ є декілька команд, які беруть участь не лише в районних чи обласних, а й в усеукраїнських та міжнародних змаганнях. При цьому в них фактично немає нормальної тренувальної бази в районі. Громада наближена до кордону, є міста- побратими з інших країн, і коли проводяться масштабні заходи, то бракує сучасно обладнаного місця. Також тренувального місця немає. Тому ми підготували проект на ДФРР. Він виграв, причому набрав чи найбільше балів серед всіх інших проектів. Окрім того, Новоселицька міська рада забезпечує співфінансування у розмірі 40%. Загальна вартість робіт близько 10 млн грн, тобто громада готова профінансувати 4 млн із власних коштів», - розповів Олексій Грушко, радник з регіонального розвитку Чернівецького ЦРМС.

Область:

Чернівецька область

Громади:

Новоселицька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

02 жовтня 2024

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як у Носівській громаді облаштували сучасне шкільне укриття

«Хто був вільний – спускалися і допомагали». Як...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2022 році ворог розташовувався навколо Носівської громади, що на...

18 вересня 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...

13 вересня 2024

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують...

Радивилів, що на Рівненщині, та Броди, що на Львівщині, належать до різних областей і свого часу між ними навіть...