Велотур та рекорд України: Європейський тиждень мобільності у Миколаївській ОТГ

Миколаївська об’єднана територіальна громада Петропавлівського району Дніпропетровщини за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» провела велотур «Велорух єднає громаду». Він стартував в центрі громади, в Миколаївці, маршрут пролягав через села Дмитрівка, Мар’їна Роща, Катеринівка, Петрівка. В кожному населеному пункті гості дізналися про цікаві історичні факти, містичні історії, смакували фірмовими стравами та напоями, дізнавались про місцеві традиції.


Захід громада провела завдяки перемозі у конкурсі «Європейський тиждень мобільності» та гранту у 60 тис. грн. Підготувати проект і виграти ОТГ допомогли у Дніпропетровському Центрі місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

За ці кошти громадська організація «За європейський розвиток» Миколаївської ОТГ, що стала організатором «Європейського тижня мобільності» у громаді, купувала подарунки, призи, частування, виготовляла банери, вирішували організаційні питання.

«Ми, навіть не підозрюючи про конкурс, планували провести у громаді велотур. А коли дізналися про грант, написали свою програму європейського тижня мобільності і відправили на конкурс. Як-то кажуть, ризикнули  і виграли. Це перша грантова перемога нашої громади. Маленька, але вдала, – розповіла начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту Миколаївської ОТГ Інна Чорнокнижна. – І ось тепер на грантові кошти проводимо «Європейський тиждень мобільності». Він тривав з 16 по 22 вересня, в останній його день ми вирушили у велотур селами громади. Протягом тижня до нас долучилось більше 5 тисяч жителів від найменшого до найстаршого. У дитячих садочках проводили піші прогулянки, школярі разом із вчителями виїжджали у невеликі велотури від села до села, де діти дізнавались його історію. До цього майже місяць велися підготовчі роботи, виходили на суботники, готували локації».

Інна Чорнокнижна відзначила, що порівняно з велотуром, який громада провела у червні, кількість учасників помітно зросла - до 150. Розширилися й масштаби – крім безпосередніх мешканців ОТГ, брали участь і  жителі Межівської об’єднаної громади, багато молодих велосипедистів приєдналися з Першотравенська, Дмитрівки.

«Минулого разу ми піднімали прапор на найвищій точці нашої громади, сьогодні ми відкриваємо тут герб. А для нас велика перемога в тому, що сьогодні зібралося багато людей вдруге, тобто це усім сподобалося. Ми сьогодні були у трьох селах Миколаївської громади, де щиро вітали гостей. Всі щасливі, емоційні, сповнені ентузіазму і раді бачитися ще», - сказала староста Петрівського старостинського округу Миколаївсьвої ОТГ Світлана Гарнадко.

Під час туру з дистанції жоден учасник не зійшов, хоч по дорозі лопнули шини у трьох велосипедів і техпідтримці довелося їх брати в автопричіп. Загалом веломандрівники того дня подолали 40 кілометрів шляху. А до наступного велотуру організатори вже планують щось ще більш цікаве й незвичне.

Представник Національного агентства рекордів України Олена Булах оголосила, що організатори заходу встановили новий рекорд країни:

«Розмір металевого герба: 4 метри 65 сантиметрів – висота, ширина – 3 метри 40 сантиметрів. Я хочу урочисто заявити, що це найбільший металевий герб в Україні. Ви є найперші і ви ввійшли в історію», - сказала Олена Булах.

Відео:

Приєднані зображення:

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Миколаївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...